Η συνταγή της ημέρας: Μαργαρίτες με τυρί

Η συνταγή της ημέρας: Μαργαρίτες με τυρί

Μαργαρίτες με τυρί, ή τυρομαργαρίτες (αν το προτιμάτε!) η σημερινή συνταγή του ewoman, που δεν είναι άλλο από τυροψωμάκια αφράτα και νόστιμα, ένα ιδανικό σνακ, για το πρωινό στο σπίτι, στο σχολείο, το γραφείο ή και την παραλία για τους τυχερούς που ήδη έχουν ξεκινήσει τα μπάνια τους!

Με απλά υλικά που βρίσκονται ανά πάσα ώρα και στιγμή στο σπίτι, φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρηγορα (maximum σε μια ώρα είναι και ψημένα!)

Υλικά:
2 αυγά + 1 κρόκο (για άλειμμα)
1 γιαουρτάκι στραγγιστό ή και παραδοσιακό
1 φλ. σπορέλαιο
300 γρ. τυρί φέτα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. αλάτι
ελάχιστο μαύρο πιπέρι
ρίγανη
παπαρουνόσπορο ή σουσάμι ή δεντρολίβανο (για όσους τους αρέσουν τα πιο έντονα αρώματα!)

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα τα 2 αυγά, και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το γιαούρτι, το λάδι τη φέτα, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε και πλάθουμε σε μπαλάκια. Για να μη κολλήσουν, λαδώνουμε λίγο το ταψί ή βάζουμε μια λαδόκολλα και τα τοποθετούμε κοντά κοντά, έτσι ώστε να σχηματίζεται μαργαρίτα (ή και μεμονωμένα αν τα προτιμάμε!)

Τα αλείφουμε με τον κρόκο για να πάρουν χρώμα και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο, ή το σουσάμι ή με λίγη ρίγανη ή ακόμη και δεντρολίβανο για όσους αγαπούν τα πιο έντονα αρώματα δεντρολίβανο. (μπορούμε να παραλείψουμε τον κρόκο αυγού και ν’ αλείψουμε με λίγο γάλα)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου; 180ο C για περίπου 20' λεπτά (ανάλογα το φούρνο ) στον αέρα ώσπου να ροδίσουν καλά.

Τόσο απλά κι εύκολα, απολαμβάνουμε ένα υγιεινό και κυρίως σπιτικό σνακ φτιαγμένο με αγνά υλικά!

Καλή επιτυχία!

margarites-ewoman