Σφολιατίνια τραγανά κι αφράτα με τυρί η πρόταση του ewoman για σήμερα!
Μοιάζουν με κριτσίνια, αλλά δεν είναι...Σίγουρα όμως αυτά τα σφολιατίνια θα σας κλέψουν την καρδιά όχι μόνο για τη νοστιμιά τους, αλλά γιατί φτιάχνονται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά που σχεδόν πάντα υπάρχουν στο σπίτι!
Το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες. Τα παίρνεις μαζί σου κυριολεκτικά, παντού. Στο γραφείο, στη βόλτα, στην παραλία!
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας (καλύτερα φρέσκο)
100 γρ. τριμμένο πικάντικο τυρί
1 αυγό για επάλειψη
Σουσάμι ή παπαρουνόσπορο (ή και τα 2)
Αλάτι θαλασσινόΕκτέλεση:
Αλείφουμε τη σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και κόβουμε σε λωρίδες τη σφολιάτα.
Στρίβουμε τις δυο άκρες της προς την αντίθετη κατεύθυνση και κόβουμε στη μέση. Στρώνουμε λαδόκολλα σ' ένα ταψί κι αραδιάζουμε τα σφολιατίνια. Αλείφουμε ξανά με αυγό, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί ακόμη και το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο και το αλάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10´ ώσπου να ροδίσουν. Είναι τραγανά αλλά κι αφράτα! Τρώγονται ζεστά και κρύα...αλλά ζεστά είναι μια κόλαση!
Καλή επιτυχία! .