Η συνταγή της ημέρας:Φρέσκα φασολάκια στη γάστρα!

Η συνταγή της ημέρας:Φρέσκα φασολάκια στη γάστρα!

Φρέσκα φασολάκια στη γάστρα, μια διαφορετική version από τη συνηθισμένη παραδοσιακή συνταγή, η συνταγή του ewoman για σήμερα!

Ένα απλό, καθημερινό, λαδερό φαγητό που γίνεται ιδιαίτερο και ξεχωριστό, με καταπληκτική γεύση αν μαγειρευτεί λίγο διαφορετικά!

Φρέσκα φασολάκια στη γάστρα λοιπόν, κι αν δε τα έχετε φτιάξει ποτέ έτσι, να τα δοκιμάσετε στα σίγουρα! Ένα φαγητό που ετοιμάζεται γρήγορα κι εύκολα, με απλά υλικά αλλά με πολύ ξεχωριστή νοστιμιά, καθώς τα φασολάκια που ψήνονται στο φούρνο δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συνηθίζουμε να φτιάχνουμε στην κατσαρόλα.

Πικάντικα ή όχι, τώρα που είναι η εποχή τους, σας συστήνω να τα δοκιμάσετε! Η γεύση τους θα σας καταπλήξει!

Υλικά:

1 κ. φασολάκια, πλατιά ή στρογγυλά

2 -3 πατάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες

1 καρότο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κύβο ζωμό λαχανικών

2-3 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια

1/2 τοματοχυμό

1/2 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι- πιπέρι

tabasco ή λίγο μπούκοβο

κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση;

Αφού καθαρίσουμε τα φασολάκια από τις άκρες τους και τις κλωστές και τα πλένουμε, τα ζεματάμε για 2' σε νερό που βράζει και αφού τα στραγγίσουμε, τα βάζουμε στη γάστρα, κόβουμε και τις πατάτες και σκορπίζουμε από πάνω όλα τα λαχανικά, και τα μπαχαρικά.

Η συνταγή της ημέρας:φρέσκα φασολάκια στη γάστρα!

Ανάλογα πόσο πικάντικα τα θέλουμε, προσθέτουμε tabasco ή μπούκοβο, ενώ μ' ένα ξυλάκι θα πάρουν ένα ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Προσθέτουμε το λάδι, τη ντομάτα, το ζωμό λαχανικών, τον τοματοχυμό και μισό ποτήρι νερό κι ανακατεύουμε.

Η συνταγή της ημέρας:φρέσκα φασολάκια στη γάστρα!

Ψήνουμε με κλειστό καπάκι στους 200°C για περίπου 1 1/2 ώρα συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί.

Κατά διαστήματα ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη λιώσουν, και προς το τέλος του ψησίματος φροντίζουμε να τα αφήσουμε να πάρουν ρόδινο χρώμα και να μείνουν με τη σάλτσα τους και καλή όρεξη!!

Η συνταγή της ημέρας:φρέσκα φασολάκια στη γάστρα!

Tips:

Μπορύμε να παραλείψουμε το ζαμάτισμα και να βάλουμε τα φασολάκια ωμά στη γάστρα.

Επίσης τους "πηγαίνει" πολύ και το κρέας, (κοτόπουλο ή μοσχάρι). Την επόμενη φορά, θα τα φτιάξουμε έτσι...