Τα must have των διακοπών

Τα must have των διακοπών

Ζούμε στην Ελλάδα  της κρίσης και της ανέχειας, την Ελλάδα της δυσκολίας και της εξαθλίωσης. Μα όμως ζούμε και στην Ελλάδα του ήλιου και του αλμυρού νερού. Της γης και του ανέμου. Όσα αρνητικά και αν έχει η μικρή μας πατρίδα, το καλοκαίρι είναι η εποχή για να τα αφήσουμε στην άκρη και να εστιάσουμε στα θετικά της.

Είτε λοιπόν η τσέπη σας αντέχει ακόμα πολυήμερες διακοπές σε κάποιο από τα δεκάδες πανέμορφα νησιά μας, είτε παλεύετε μανιωδώς για μια μικρή εξόρμηση σε κάποιον κοντινό προορισμό για δύο ή και παραπάνω (ευχόμαστε) ημέρες, παρακάτω συνοψίζουμε τα βασικά που πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται μέσα στο σακ βουαγιαζ σας:
 
⦁    Αντηλιακό : Το έχουμε πει, το έχουμε ξαναπεί και δεν θα κουραστούμε ΠΟΤΕ να το λέμε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τον δείκτη προστασίας από τις κακόβουλες ακτίνες του ήλιου.  Φανταστείτε μόνο, εάν για παράδειγμα στο καθιερωμένο σας μανικιούρ ένα ταλαιπωρημένο και κατακρεουργημένο νύχι με λεπτή στρώση, σας καίει μέσα στο φουρνάκι με ακτίνες UV, τότε πόσο κακό μπορούν να κάνουν οι αντίστοιχες ακτίνες του ήλιου με περισσότερη ένταση από αυτές του ημιμόνιμου μανικιούρ, στο ταλαιπωρημένο και ευαίσθητο δέρμα μας, που όμως αδυνατούμε να αντιληφθούμε άμεσα. Καταλάβατε τώρα τι θέλω να πω; Εμπρός λοιπόν για τον δείκτη 20+ !

⦁    Ενυδατικό προϊόν χειλιών: Όπως το δέρμα μας χρειάζεται συνεχή προστασία και ενυδάτωση, έτσι και τα χείλη μας δεν αποτελούν εξαίρεση.  Ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες που τα κρούσματα αφυδάτωσης του οργανισμού είναι διπλάσια από τους χειμερινούς, η συνεχής ενυδάτωση της περιοχής των χειλιών πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα στην λίστα μας. Έξτρα μπόνους : υπάρχουν αρκετά προϊόντα εμπορίου σε απίστευτα προσιτές τιμές που προσφέρουν όχι μόνο ενυδάτωση στα χείλη, αλλά και δείκτη προστασίας. Μα τι άλλο να ζητήσει κανείς; 

⦁    Νερό, νερό, νερό: Ακούγεται απλοϊκό και αυτονόητο, μα αποτελεί τον πιο βασικό παράγοντα αποφυγής όλων των δυσμενών παθημάτων του καλοκαιριού. Τοποθετήστε ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο παγωμένο νερό στην τσάντα, στην βαλίτσα, στην ξαπλώστρα, στο δωμάτιό σας. Βάλτε στόχο να πίνεται ένα λίτρο την ημέρα μετρημένο από το μπουκάλι του νερού, προκειμένου να γνωρίζετε σε τι επίπεδα ενυδάτωσης βρίσκεστε μέσα στην μέρα. Έτσι, όχι μόνο αποφεύγετε την αφυδάτωση και την καταβεβλημένη επιδερμίδα από την ζέστη, αλλά κάνετε και ένα πολύτιμο δώρο στην υγεία σας. 

⦁    Καπέλο: Πέρα από αγαπημένο fashion statement piece, τα καπέλα αποτελούν και βασικό μας σύμμαχο στον αγώνα με την ηλιακή ακτινοβολία. Μεγάλα ή μικρά, ψάθινα ή jockey, τα καπέλα δεν πρέπει να λείπουν ούτε φέτος από την βαλίτσα των διακοπών.

⦁    Χαμηλά παπούτσια: Καλοκαίρι σημαίνει βόλτες στο νησί, εξορμήσεις με ποδήλατο σε άγνωστους προορισμούς και περπάτημα στην άμμο. Ώρα λοιπόν να αφήσεις τα αγαπημένα σου ψηλοτάκουνα να ξεκουραστούν και να επενδύσεις σε ένα ζευγάρι άνετα και κομψά φλατ σανδάλια. 

⦁    Λογοτεχνικά βιβλία: Δεν ξέρω για εσάς μα εγώ δεν βρίσκω καλύτερη εποχή από τους καλοκαιρινούς μήνες για να αφιερωθώ και να ταξιδέψω με αναγνώσματα που γλυκοκοιτάζω όλον τον χρόνο. Ελληνική και ξένη λογοτεχνία έχουν τα πρωτεία στην τσάντα θαλάσσης μου για συντροφιά στις ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας, μα και το βράδυ πριν τον ύπνο αποτελούν τον πυρήνα των διακοπών μου. Αφεθείτε λοιπόν και εσείς σε έναν άλλον κόσμο μέσα από τα μάτια μιας ηρωίδας ή ενός ήρωα που στόχο έχει να σας ταξιδέψει σε άδυτα μονοπάτια του μυαλού. 

Αυτές λοιπόν είναι για την ώρα οι προτάσεις μας για να έχετε ένα ευχάριστο, ενυδατωμένο, προστατευμένο και μαγικό καλοκαίρι. Από όλους εμάς εδώ στο ewoman, καλές διακοπές!

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ