Η συνταγή της ημέρας: Gourmet μαρμελάδα ντομάτα!

Η συνταγή της ημέρας: Gourmet μαρμελάδα ντομάτα!

Τη πιο γευστική, ξεχωριστή, καλοκαιρινή μαρμελάδα φιλοξενεί το ewoman σήμερα!

Υπέροχη, gourmet μαρμελάδα ντομάτα, για να κλέψετε τις εντυπώσεις σε κάθε περίσταση!!

Παρουσιάστε την σε ένα ωραίο πλατώ με γραβιέρα, αλλαντικά, ελιές, πάστα ελιάς, παξιμάδια και θα τους ενθουσιάσετε όλους.

Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας, προέκυψε μετά από δοκιμές, όσον αφορά τη δοσολογία ζάχαρης και μυρωδικών.

(σε όλες τις μαρμελάδες σχεδόν, η αναλογία είναι 1 κιλό φρούτο-1/2 κιλό ζάχαρη, σ' αυτήν θέλει στο 1 κιλό ντομάτες - 700 γρ ζάχαρη)

Υλικά:

2 κιλά ώριμες κόκκινες ντομάτες

1400 γρ ζάχαρη

1 μήλο

ξύσμα περγαμόντου (εάν δεν έχετε πορτοκαλιού ή λεμονιού )

λίγα φύλλα αρμπαρόριζας

το χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση:

Για να ξεφλουδιστούν τέλεια και εύκολα οι ντομάτες τις βουτάμε σε βραστό νερό.

 

Η συνταγή της ημέρας: Gourmet μαρμελάδα ντομάτα!

Αφού τις ξεφλουδίσουμε τις κόβουμε σε λεπτές φέτες προσπαθώντας ν' απομακρύνουμε τα περισσότερα σπόρια τους.

Η συνταγή της ημέρας: Gourmet μαρμελάδα ντομάτα!

Τις τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα (αφού φύγουν τα πολλά υγρά) μαζί με τη ζάχαρη και τις φλούδες περγαμόντου και τ' αφήνουμε να σταθούν μια νύχτα.

Η συνταγή της ημέρας: Gourmet μαρμελάδα ντομάτα!

Βράζουμε τη μαρμελάδα, αφού προσθέσουμε ένα μήλο σε κομμάτια και τα φύλλα αρμπαρόριζας στο σουρωτήρι του τσαγιού, ή σ' ένα τούλι..Κατά τη διάρκεια του βρασμού, καλό είναι να μην απομακρυνθούμε από την κουζίνα για να μη ξεχειλίσει, ενώ ΄ένα μυστικό για να μην ξεχειλίσει είναι να βυθίσουμε μια κουτάλα κατά τη διάρκεια του βρασμού!

 

Η συνταγή της ημέρας: Gourmet μαρμελάδα ντομάτα!

Αφού πάρει βρασμό, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού.

Η συνταγή της ημέρας: Gourmet μαρμελάδα ντομάτα!

Αφού κρυώσει πετάμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας και δίνουμε με το ραβδομπλέντερ την υφή που θέλουμε να έχει, (καλό είναι να έχει και λίγα κομματάκια).

Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει, ενώ αποστειρώνουμε τα βάζα στους 100 ο C στο φούρνο για 15' τοποθετώντας τα ανάποδα πάνω σε μια πετσέτα!

Την τοποθετούμε στα βάζα και να είναι καλοφάγωτη!

Η συνταγή της ημέρας: Gourmet μαρμελάδα ντομάτα!

Σας συστήνω να τη φτιάξετε!!