Πώς θα χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα;

Μερικές μικρές απολαύσεις που μπορείς να χαρίσεις στον εαυτό σου, ακόμη και μετά από μια δύσκολη μέρα. Μπορείς να σε κακομάθεις! (Πηγή Pixabay)

Η καθημερινότητα σκληρή.
Πίεση, ρουτίνα, προβλήματα και πάλι από την αρχή. Μπορείς σίγουρα να κάνεις κάτι για να πας στο κρεβάτι με το μυαλό σου λιγάκι πιο ήρεμο. Και το σώμα σου βέβαια, μην το ξεχνάς. Χρειάζεται κι αυτό τη χαλάρωσή του. Νεύρα έχει κι αυτό και πόσο να τα τεντώσεις;

Όλοι μας τελειώνοντας μια μέρα κουραστική, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το πότε θα φτάσουμε σπίτι. Να βγάλουμε τα παπούτσια και να λιώσουμε στον καναπέ. Να επικρατήσει νεκρική σιγή, να διαβάσουμε το αγαπημένο μας ewoman.gr και να κοιμηθούμε σαν να μην υπάρχει αύριο.

Αυτά ονειρεύεσαι κι εσύ στο δρόμο του γυρισμού. Μήπως όμως κάνεις λάθος;

Σκέψου να έβρισκες την παρέα σου και να πηγαίνατε κάπου ήσυχα, να παίζει τη μουσική που σας αρέσει και να πίνατε ένα ποτό ή και έναν καφέ συζητώντας διάφορα. Ένα μικρό μαγαζί, με λίγο κόσμο, μουσική να παίζει τόσο όσο να ακούγεται από τα ηχεία και όλοι μαζεμένοι γύρω από ένα μικρό τραπέζι. Καλά κατάλαβες, μιλάω για τα μικρά συνοικιακά μαγαζάκια, που όλοι έχουμε κοντά στο σπίτι μας. Είναι ήσυχα, διακριτικά ώστε να μη σου τραβούν το μάτι και νιώθεις τόσο όμορφα μέσα σε αυτά γιατί είσαι ανάμεσα σε οικείους σου. Και το καλύτερο, μόλις ισοπεδωθείς από την κούραση δε θα αναγκαστείς να πληρώνεις μεταφορά. Είσαι κοντά στο σπίτι σου, και δε χρειάζεται να αγχώνεσαι για το πότε και πως θα φύγεις. Μια τέτοια έξοδος, μόνο χαλαρωτική θα μπορούσε να είναι.

Δε θα σου πω να το κάνεις συνέχεια αλλά για δοκίμασε το και πες μου τι αίσθηση θα σου αφήσει. Και να θυμάσαι: η ομορφιά στη ζωή βρίσκεται στα απλά, μικρά πράγματα.