Η συνταγή της ημέρας: Δροσερό κι ελαφρύ γλυκάκι ψυγείου με βάφλες

Η συνταγή της ημέρας: Δροσερό κι ελαφρύ γλυκάκι ψυγείου με βάφλες

Ένα δροσερό ελαφρύ γλυκάκι τύπου τάρτας, με φρουτένια γεύση η πρόταση του ewoman για σήμερα!

Οι συνταγές που σας προτείνουμε στο ewoman, εκτός από νόστιμες, φροντίζουμε να είναι τέτοιες που φτιάχνονται γρήγορα και εύκολα και με λίγα και απλά υλικά! Όπως αυτό το γλυκό ψυγείου που όσο το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ, δροσίζει κάθε στιγμή της μέρας μας!

Για τις φορές που θέλετε να φτιάξετε και ν' απολαύσετε κάτι ελαφρύ με ότι υπάρχει στο σπίτι αυτό το γλυκάκι είναι ιδανική λύση!

Υλικά:

1-2 πακέτα βάφλες (έτοιμες ή μπορείτε να φτιάξετε!)

1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια

1 φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια

750 ml φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες)

1 κομπόστα ροδάκινο ή φέτες από φρέσκα ροδάκινα

4-5 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση:

Στο τάπερ που φτιάχνουμε τα γλυκά ψυγείου ή σε μακρόστενο ταψάκι μιας χρήσης, απλώνουμε τις βάφλες.

Η συνταγή της ημέρας: Δροσερό κι ελαφρύ γλυκάκι ψυγείου

Χτυπάμε μαζί τη κρέμα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα στιγμής με το γάλα για 7-8' στη γρήγορη ταχύητα και την απλώνουμε πάνω στις βάφλες.

Η συνταγή της ημέρας: Δροσερό κι ελαφρύ γλυκάκι ψυγείου

Κόβουμε τα φρούτα και τα τοποθετούμε πάνω στη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει η κρέμα.

Η συνταγή της ημέρας: Δροσερό κι ελαφρύ γλυκάκι ψυγείου

Λιώνουμε τα φύλλα της ζελατίνης (σύμφωνα με τις οδηγίες) στο σιρόπι της κομπόστας, ή σε χυμό, ή σε νερό, ανάλογα τις προτιμήσεις μας! Αν το θέλουμε ακόμη πιο γλυκό, μπορούμε αντί για ζελατίνη να φτιάξουμε ζελέ.

Η συνταγή της ημέρας: Δροσερό κι ελαφρύ γλυκάκι ψυγείου

Tip:

Μπορούμε ν' αντικαταστήσουμε το ροδάκινο και με άλλα φρούτα!

Καλή απόλαυση!