Η συνταγή της ημέρας: Γλυκόξινη μαρμελάδα με κράνα και στέβια

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκόξινη μαρμελάδα με κράνα και στέβια

Μια γλυκόξινη μαρμελάδα που ανήκει στην κατηγορία των υπερτροφών που θωρακίζουν τον οργανισμό,  με κράνα και στέβια, η συνταγή του ewoman για σήμερα, για όσες/ους προσέχουν την διατροφή τους κι αποφεύγουν τη ζάχαρη.

Για τις ευεργετικές, θεραπευτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες των κράνων που τα κατατάσσουν στην κατηγορία των super foods έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο.

Με τα κράνα μπορούμε να φτιάξουμε μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, λικέρ, χυμό αλλά και να τα φάμε ωμά.

Η μαρμελάδα έχει γλυκόξινη γεύση, είτε τη φτιάξουμε με στέβια, είτε με ζάχαρη! Προσοχή μόνο, στις αναλογίες. Αν χρησιμοποιήσουμε παραπάνω στέβια απ' όσο αντιστοιχεί, ίσως πικρίζει. Η αναλογία της είναι 1 προς 5, δηλαδή για 5 κουταλιές ζάχαρη 1 κουτ. στέβια.

Υλικά:

1 1/2 κ. περίπου κράνα βρασμένα (τους αφαιρούμε το κουκούτσι)

1 κ. ζάχαρη ή 200 γρ. στέβια

Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σκεπάζουμε τα κράνα με αρκετό νερό και τα βράζουμε καλά.

Αφού βράσουν, τα βάζουμε σ'ένα τρυπητό σκεύος (κάτω απ'το οποίο θα έχουμε την κατσαρόλα για να μαζέψουμε τον πολτό) και τα πατάμε καλά μέχρι να μείνουν μόνο τα κουκούτσια.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα τη ζάχαρη ή τη στέβια ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει η μαρμελάδα, περίπου για 10'.

Βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα ώσπου να κρυώσουν κι η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη!

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκόξινη μαρμελάδα με κράνα και στέβια

Καλή επιτυχία!