Η συνταγή της ημέρας: Ελαφρύς σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς λάδι!

Η συνταγή της ημέρας: Ελαφρύς σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς λάδι!
Άσπρος σιμιγδαλένιος χαλβάς, χωρίς λάδι το ελαφρύ, υγιεινό και δροσερό γλύκισμα ακόμη και για τις μέρες νηστείας που δεν τρώμε λάδι η συνταγή που φιλοξενεί το ewoman σήμερα.
Υλικά:
5 ποτήρια νερό
1 1/4 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. ανθόνερο
1 βανίλια ή 1/4 κ.γ. μαστίχα (για άρωμα)
λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη για λίγο στην φωτιά κι έπειτα προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το ανθόνερο και τη βανίλια ή τη μαστίχα κι ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και μετά το αδειάζουμε σε μία φόρμα με τρύπα στην μέση (κατά προτίμηση) και το τοποθετούμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες να πήξει!
 
Η συνταγή της ημέρας: Ελαφρύς σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς λάδι!
 
Όταν το σερβίρουμε στολίζουμε με ασπρισμένα αμύγδαλα από πάνω!
Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες!
Καλή επιτυχία!