Τον έπιασα να μου λέει ψέματα. Πώς θα τον εμπιστευτώ ξανά;

Τον έπιασα να μου λέει ψέματα. Πώς θα τον εμπιστευτώ ξανά;

Ψέμα, μια κατάρα που σπάει την καρδιά σε χίλια κομμάτια. 

Γκρεμίζει ότι έχτιζες τόσο καιρό και αφήνει στο πέρασμα του πληγές που δύσκολα επουλώνονται.

Ένα ψέμα είναι αρκετό για να κόψει το νήμα της εμπιστοσύνης. Δεν χρειάζονται ούτε πολλά, ούτε περίτεχνα. Ένα μόνο αρκεί, για να επιφέρει την καταστροφή.

Δεν είναι το ψέμα αυτό καθεαυτό που κάνει τη ζημιά αλλά η προδοσία που κρύβει μέσα του. .Η εξαπάτηση και η κοροϊδία που το συνοδεύουν. 

Σίγουρα, όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας εξαπατηθήκαμε και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Όλοι μπορούμε να μετρήσουμε ανθρώπους που μας πλήγωσαν γεμίζοντάς μας με φούμαρα απλώς γιατί ποτέ δεν βρήκαν το θάρρος να μας πουν αυτό που πραγματικά σκεφτόντουσαν. 

Δύσκολο πράγμα να λες την αλήθεια, ατόφια. Οι δικαιολογίες και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας κέρδιζαν ανέκαθεν τις εντυπώσεις.

Τι γίνεται, όμως, όταν ένα ψέμα χάσει τη μαγική του υπόσταση και αποκαλυφθεί;

Σε πόσα συντρίμμια μπορεί να σπάσει μια καρδιά που είχε πιστέψει με όλη της τη δύναμη σ' αυτό το ψέμα;

Πώς θα μαζέψει τα κομμάτια της και πού θα βρει τη δύναμη να συναρμολογηθεί εκ νέου;

Όταν ανακαλύπτεις ότι για καιρό ζούσες μέσα σε ένα παραμύθι που κάποιος άλλος σου πλάσαρε με τόση μαεστρία, αποτελεί  ένα πλήγμα που σου κατατρώει τα σωθικά. 

Σκέψεις του τύπου " Μα πως είναι δυνατό να μην είχα αντιληφθεί τίποτα" ή " Είμαι τόσο ανόητη που τον εμπιστεύτηκα" είναι λογικό να κατακλύσουν ασυναίσθητα το μυαλό σου.

Μην αγχώνεσαι. Δεν είσαι η μόνη. Κράτα την ψυχραιμία σου και ετοιμάσου να θωρακιστείς από εδώ και στο εξής. 

Θυμήσου πως υπάρχουν  άνθρωποι οι οποίοι θα έκαναν τα πάντα για να πετύχουν το στόχο τους. Αν δεν θες, να ξαναπιαστείς στη φάκα, προτείνω να έχεις τις κεραίες σου περισσότερο ανοιχτές. 

Όχι, το να γεμίσεις με καχυποψία και να πάψεις να εμπιστεύεσαι όποιον άνθρωπο συναντάς, σίγουρα δεν είναι λύση. Δεν μπορείς να ζεις ούτε με το φόβο, ούτε με την ανασφάλεια ότι όλοι οι άντρες θα ψεύδονται για να σε κατακτήσουν. 

Όμως, δεν είναι κακό  να έχεις το νου σου. Γίνε λίγο πιο επιφυλακτική, αλλά μη το παρακάνεις. Μάθε να εμπιστεύεσαι την διαίσθησή σου. 

Όταν μια φωνούλα μέσα σου, σου λέει πως κάτι δεν πάει καλά, μην την αγνοείς επειδή σε θολώνει ο έρωτάς σου. 

Δεύτερες ευκαιρίες, πολλοί θα σου ζητήσουν. Το αν είσαι διατεθειμένη, όμως, να τις δώσεις, εξαρτάται από εσένα. Μη χαριστείς. Κάνε μόνο αυτό που αισθάνεσαι. 

Η αλήθεια, είναι ότι ένας άνθρωπος που σε κοίταξε στα μάτια και σου είπε μια φορά ψέματα, δε θα ‘ναι δύσκολο να το ξανακάνει. Και από τη στιγμή, που η εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακτηθεί.

Όμως, αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσεις εσύ,  αν μπορεί να επιτευχθεί ανάλογα με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου και τα θέλω σου. 

Θυμήσου πως εκείνο που έχει σημασία είναι, να είσαι με κάποιον που σε κάνει χαρούμενη και όχι ανασφαλή. 

Απλώς αναρωτήσου, εσύ εκεί που βρίσκεσαι, χαμογελάς;