Η συνταγή της ημέρας: Αρακάς με χωριάτικα λουκάνικα στη γάστρα

Η συνταγή της ημέρας: Αρακάς με χωριάτικα λουκάνικα στη γάστρα

Αρακάς με χωριάτικα λουκάνικα στη γάστρα, ένα παραδοσιακό, λαδερό φαγητό κατσαρόλας, μαγειρεμένο "αλλιώς", η συνταγή του ewoman για σήμερα.

Όταν ο αρακάς παντρευτεί με τα χωριάτικα λουκάνικα και τις πατατούλες και τα καροτάκια, η γεύση του απογειώνεται και μπορεί να γίνει ως και το αγαπημένο φαγητό των παιδιών που δεν ήθελαν ούτε να τον ακούσουν!!!

Υλικά:

1 κιλό αρακά καθαρισμένο, φρέσκο ή κατεψυγμένο

2 μεγάλα ή 4 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα (καπνιστά κατά προτίμηση)

1 μέτριο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

2-3 πατάτες

2 καρόττα

1 πιπεριά Φλωρίνης

2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

4-5 κομμάτια λιαστή ντομάτα

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

1 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα πλατιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Όταν γίνει το κρεμμύδι διάφανο, κόβουμε σε κομμάτια τα λουκάνικα και τα σωτάρουμε και προσθέτουμε σε λίγο τις πατάτες, τα καρότα και την πιπεριά και τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά.

Η συνταγή της ημέρας: Αρακάς με χωριάτικα λουκάνικα στη γάστρα

Αφήνουμε τα λαχανικά να τσιγαριστούν λιγάκι κι έπειτα προσθέτουμε τον αρακά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.

​Η συνταγή της ημέρας: Αρακάς με χωριάτικα λουκάνικα στη γάστρα

Σε λίγα λεπτά προσθέτουμε το νερό κι αφού πάρει μια βράση, μεταφέρουμε το φαγητό στη γάστρα, προσθέτοντας τις λιαστές ντομάτες και το μαϊντανό.

​Η συνταγή της ημέρας: Αρακάς με χωριάτικα λουκάνικα στη γάστρα

Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου με κλειστό καπάκι στους 200 ο C, προσέχοντας να μη σωθεί το νεράκι και να χυλώσει η σάλτσα του.

​Η συνταγή της ημέρας: Αρακάς με χωριάτικα λουκάνικα στη γάστρα

Καλή όρεξη!