10 Λόγοι για να λατρέψεις έναν καρκίνο

10 Λόγοι για να λατρέψεις έναν καρκίνο

Γλυκά και ευαίσθητα, τρελά και αγαπησιάρικα, που λέει και το άσμα, τα καρκινάκια είναι καλλιτεχνικές φλέβες με μια δόση υπερβολής (καλά οκ, με πολλές δόσεις υπερβολής) και μια πηγαία μαμαδίστικη αγάπη για όλους. Όχι όχι, δεν τα εξυμνώ επειδή είναι το ζώδιό μου ούτε επειδή είμαστε φύσει τρομερά πλάσματα – κατά τα λεγόμενα όλων, όχι τα δικά μου- αλλά επειδή αντικειμενικά δεν ξέρεις τι χάνεις άμα δεν έχεις στην ζωή σου έναν Καρκίνο. Πάμε να δούμε αναλυτικά κάποιους από τους λόγους που οφείλετε λοιπόν, να μας λατρεύετε :

1) Είναι πάντα ο πιο πιστός ώμος για να κλάψεις. Κοινώς, μπορεί να έχεις κάνει την μα....ία που σε έχει προειδοποιήσει χίλιες φορές να μην κάνεις, μα όταν έρθει η ώρα να σε παρηγορήσει, θα αφήσει στην άκρη κακεντρέχειες και θα είναι εκεί για να στηριχτείς πάνω του.

2) Είναι τρομερά ειλικρινής, σε σημείο που ίσως να μην έπρεπε. Δεν θα σου ντύσει με όμορφα ψέματα μια σκληρή αλήθεια, μα μπορεί να βασανίζεται άϋπνος μήνες μέχρι να δει πως θα σου την παρουσιάσει, για να μην πονέσει η ψυχούλα σου.

3) Είναι η μαμά του ζωδιακού. Είτε είσαι ο κολλητός του Καρκίνου, είτε ο σύντροφος, είτε ο περιπτεράς από τον οποίο αγοράζει τσιγάρα κάθε μέρα, πάντα θα ενδιαφέρεται για το εάν έφαγες, εάν έβαλες ζακέτα και θα σε μαλώνει όταν πίνεις ποτό με άδειο στομάχι ακόμα και αν είσαι 45 χρονών! Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ.

4) Είναι η φωνή της λογικής. Μπορεί να περνά το 80% της ημέρας του πετώντας στα σύννεφα, μα όταν πρόκειται για σοβαρά ζητήματα, ο Καρκίνος θα πάρει χαρτί και στυλό, θα βάλει κάτω και θα βρει ότι ένα κι ένα κάνουν δύο και θα σου προτείνει την πιο λογική λύση για την κατάστασή σου.

5) Ακριβώς όμως για τον παραπάνω λόγο, επειδή δηλαδή, αφιέρωσε τόσο χρόνο για να ασχοληθεί σοβαρά με το δικό σου πρόβλημα και δεν πρότεινε μια λύση του ποδαριού, εάν δεν ακολουθήσεις την συμβουλή του θα πέσει να πεθάνει. Γιατί καλέ του το κάνεις αυτό; Γιατί;

6) Η κυκλοθυμία του σου προκαλεί γέλια. Είναι από τα λίγα ζώδια που μπορεί την μια στιγμή να σου κάνει μούτρα επειδή πρόλαβες το κοντρόλ της τηλεόρασης, ή δεν δοκίμασες την μακαρονάδα του (απαπά), μα μέσα σε δέκα λεπτά είναι ικανός να τρίβεται στο μπράτσο σου σαν γάτα του καναπέ για να σου δείξει την αγάπη του.

7) Θυμάται ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Τα πάντα όμως. Μπορεί ένας Καρκίνος όταν αγαπάει, εύκολα να κάνει στην άκρη οποιαδήποτε πληγή του έχεις ανοίξει, για να ζήσετε εσείς καλά και ευτυχισμένοι. Όμως μην ξεγελιέσαι. Θυμάται τι έκανες το καλοκαίρι του 1998 στις 17:45 το απόγευμα και εάν χρειαστεί, θα το χρησιμοποιήσει εναντίον σου!

8) Θα θέλει πάντα να σε ταΐζει. Η έμφυτη μαμαδίστικη αγάπη του Καρκίνου τον προωθεί στο να σε φροντίζει σαν παιδί του, ακόμα και αν δεν έχει παιδιά. Πέρα από το ότι θα σηκωθεί μέσα στην νύχτα για να σε σκεπάσει, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις από το σπίτι του και να μην έχεις σκάσει από το φαγητό. Το μαγείρεμα είναι κάτι το οποίο λατρεύει κι ευτυχώς για εσάς, το πετυχαίνει το καρκινάκι, και έτσι θα ευχαριστηθείς με την ψυχή σου τις λιχουδιές που θα σε μπουκώσει πριν καν προλάβεις να μιλήσεις.

9) Δεν θα πάρει ποτέ εκδίκηση. Το πρόδωσες; Του τσαλαπάτησες την καρδιά σαν τελειωμένο τσιγάρο στα πρωτοβρόχια; Θα κλάψει –όχι πολύ, κάνα δύο χρόνια μόνο- θα χτυπηθεί και θα οδυρθεί. Θα συρθεί στα πατώματα βρε αδερφέ εν ανάγκη. Θα ορκισθεί να πάρει εκδίκηση –αλλά μάντεψε… Δεν θα την πάρει ποτέ. Εάν γυρίσεις πίσω και ζητήσεις συγχώρεση, το καρκινάκι μεγαλόψυχα θα σου την δώσει. Δεν θα σε δει ποτέ όπως πριν, εφόσον θα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του, κάτι που θεωρεί πολύτιμο, μα θα είναι εκεί για εσένα. Δεν θα πληγώσει ποτέ σκόπιμα την καρδούλα σου, ούτε θα θέλει να σε δει να ρίχνεις έστω ένα δάκρυ. Ένας Καρκίνος είναι ικανός να βάλει το κορμί του ασπίδα για αυτούς που αγαπάει πάντα και για πάντα.

10) Τέλος, τα ζει όλα στην υπερβολή. Όταν φωνάζει, φωνάζει δυνατά, όταν μιλάει μιλάει πολύ, όταν υπερβάλλει, υπερβάλλει πολύ. Νοιάζεται πολύ, αγαπάει πολύ, δίνει πολύ αλλά και ζητάει πολύ. Όλα πολύ και όλα στο κόκκινο. Δεν αρμόζουν μετριότητες σε έναν Καρκίνο. Έτσι έχουν τα πράγματα και όλα αυτά που είναι ο Καρκίνος, είναι στο πολύ τους. Μην προσπαθήσεις να τον αλλάξεις