Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος σαγανάκι!

Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος σαγανάκι!

Γαύρο σαγανάκι, μια άκρως μεσογειακή και πρωτότυπη συνταγή, φιλοξενεί σήμερα το ewoman. Ένα εύκολο και γρήγορο αλλά εκπληκτικό μεζεδάκι για το ούζο και το τσίπουρο που μοσχοβολάει θάλασσα Ένας εκπληκτικός μεζές, αλλά και πεντανόστιμο κυρίως πιάτο!

Υλικά:

1 1/2 κιλό γαύρος ή σαρδελίτσα ψιλή

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. καφέ κρασί λευκό

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά πράσινη

2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κύβους

1 μέτριο κρεμμύδι

2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

1 1/2 ποτήρι νερό

αλάτι - πιπέρι

1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη ή 1 κλαδάκι φρέσκια

1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

λίγος μαϊντανός για πασπάλισμα

1 λεμόνι (ο χυμός του)

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό, την μουστάρδα και τις ντομάτες, Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 5' και προσθέτουμε τον γαύρο, αφού τον έχουμε καθαρίσει, (από τα κοκκαλάκια του, την ουρά και το κεφάλι), την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και την καυτερή πιπερίτσα και σιγοβράζουμε για άλλα 5΄ χωρίς ν' ανακατεύουμε μη διαλυθούν τα ψαράκια. Σβήνουμε τον γαύρο με τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

​Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος σαγανάκι!

Σερβίρουμε με την σαλτσούλα του και στην Υγειά της φίλης μου της Μαιρούλας που μου έμαθε αυτή την πρωτότυπη συνταγή!

​Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος σαγανάκι!