Η συνταγή της ημέρας: Ζαμπονοκασερόπιτα με μπεσαμέλ

Η συνταγή της ημέρας: Ζαμπονοκασερόπιτα με μπεσαμέλ

Μια εκπληκτική σε γεύση και εμφάνιση ζαμπονοκασερόπιτα με μπεσαμέλ, η σημερινή συνταγή του ewoman.

Μια πιτούλα που θ' αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι και μπορεί να σταθεί επάξια σε κάθε περίσταση! Απ' την πιο επίσημη, ως την πιο απλή!

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτα

500 γραμ. γάλα

1 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

2 αυγά

300 γραμ. ζαμπόν

100 γραμ. φέτα

250 γραμ. κασέρι + 250 γραμ. κεφαλογραβιέρα

πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο

1 αυγό για επάλειψη

σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα (βούτυρο, σιμιγδάλι, γάλα, μοσχοκάρυδο και πιπέρι) και αφήνουμε να βράσουν ενώ ανακατεύουμε συνέχεια μη κολλήσει ώσπου να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφού κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε κι έπειτα προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν ψιλοκομμένα.

Ανοίγουμε το 1 φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, φροντίζοντας να ανασηκώσουμε το πλαϊνό τοίχωμα. Αδειάζουμε την κρύα γέμιση.

Η συνταγή της ημέρας: Ζαμπονοκασερόπιτα με μπεσαμέλ

Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια για να εξατμίζονται οι υδρατμοί της γέμισης. Αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι

Η συνταγή της ημέρας: Ζαμπονοκασερόπιτα με μπεσαμέλ

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 45′, να ροδίσει και να φουσκώσει.

Η συνταγή της ημέρας: Ζαμπονοκασερόπιτα με μπεσαμέλ

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει η ζαμπονοκασερόπιτα και την κόβουμε σε κομμάτια.

Η συνταγή της ημέρας: Ζαμπονοκασερόπιτα με μπεσαμέλ

Καλή όρεξη!