Η συνταγή της ημέρας:Πανεύκολη "ανάποδη" μηλόπιτα!

Η συνταγή της ημέρας:Πανεύκολη "ανάποδη" μηλόπιτα!

Μια άκρως φθινοπωρινή, πανεύκολη και πεντανόστιμη μηλόπιτα η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman!

Είναι πολύ αφράτη, μυρωδάτη, ευπαρουσίαστη και κλέβει τις καρδιές μικρών και μεγάλων με τη γεύση της.

Το καλύτερο επιδόρπιο και το πιο απολαυστικό συνοδευτικό για το τσάϊ και τον καφέ σας!

Και το κυριότερο; Φτιάχνεται στο πι και φι με ελάχιστα υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι.

Υλικά:

4-5 μέτρια μήλα

125 γρ. μαργαρίνη

100 γρ καστανή ζάχαρη

5 αυγά

150 γρ ζάχαρη

150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 βανίλιες

1 κ.γ. μπέϊκιν

κανέλα

Εκτέλεση:

Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη να λιώσουν, ενώ καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Η συνταγή της ημέρας:Πανεύκολη "ανάποδη" μηλόπιτα!

Αφού λιώσει το βούτυρο το ρίχνουμε σε ταψάκι (32 εκ. περίπου) -αντικολλητικό καλύτερα-. Απλώνουμε να πάει παντού και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Η συνταγή της ημέρας:Πανεύκολη "ανάποδη" μηλόπιτα!

Αραδιάζουμε ομοιόμορφα τα μήλα, (ίσως καλύψουν και 2η σειρά) στο ταψί.

Η συνταγή της ημέρας:Πανεύκολη "ανάποδη" μηλόπιτα!

Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τ' αυγά με τη ζάχαρη, το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέϊκιν και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα.

Η συνταγή της ημέρας:Πανεύκολη "ανάποδη" μηλόπιτα!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175ο C για 50-60' ανάλογα το φούρνο. (ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα). Αφού ψηθεί και τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ενώ κουνάμε το ταψί να ξεκολλήσει καλά.

Η συνταγή της ημέρας:Πανεύκολη "ανάποδη" μηλόπιτα!

Αφού κρυώσει αρκετά την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα κι η λαχταριστή μηλόπιτα που μοιάζει σιροπιαστή είναι έτοιμη να φαγωθεί!

Η συνταγή της ημέρας:Πανεύκολη "ανάποδη" μηλόπιτα!

Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα ακόμη, ή και άχνη ζάχαρη!

Η συνταγή της ημέρας:Πανεύκολη "ανάποδη" μηλόπιτα!

Tip:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξ ολοκλήρου καστανή ζάχαρη. ή συμβατική, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας!

Για πιο γλυκόξινη γεύση μπορούμε να τη φτιάξουμε και με ξινόμηλα!

Καλοφάγωτη!!