Μια άκρως φθινοπωρινή, πανεύκολη και πεντανόστιμη μηλόπιτα η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman!
Είναι πολύ αφράτη, μυρωδάτη, ευπαρουσίαστη και κλέβει τις καρδιές μικρών και μεγάλων με τη γεύση της.
Το καλύτερο επιδόρπιο και το πιο απολαυστικό συνοδευτικό για το τσάϊ και τον καφέ σας!
Και το κυριότερο; Φτιάχνεται στο πι και φι με ελάχιστα υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι.
Υλικά:
4-5 μέτρια μήλα
125 γρ. μαργαρίνη
100 γρ καστανή ζάχαρη
5 αυγά
150 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 βανίλιες
1 κ.γ. μπέϊκιν
κανέλα
Εκτέλεση:
Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη να λιώσουν, ενώ καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Αφού λιώσει το βούτυρο το ρίχνουμε σε ταψάκι (32 εκ. περίπου) -αντικολλητικό καλύτερα-. Απλώνουμε να πάει παντού και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Αραδιάζουμε ομοιόμορφα τα μήλα, (ίσως καλύψουν και 2η σειρά) στο ταψί.
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τ' αυγά με τη ζάχαρη, το αλεύρι, τις βανίλιες και το μπέϊκιν και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175ο C για 50-60' ανάλογα το φούρνο. (ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα). Αφού ψηθεί και τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ενώ κουνάμε το ταψί να ξεκολλήσει καλά.
Αφού κρυώσει αρκετά την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα κι η λαχταριστή μηλόπιτα που μοιάζει σιροπιαστή είναι έτοιμη να φαγωθεί!
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα ακόμη, ή και άχνη ζάχαρη!
Tip:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξ ολοκλήρου καστανή ζάχαρη. ή συμβατική, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας!
Για πιο γλυκόξινη γεύση μπορούμε να τη φτιάξουμε και με ξινόμηλα!
Καλοφάγωτη!!