Τάρτα μανιταριών η συνταγή της ημέρας, σήμερα στο ewoman...Μια εκπληκτική τάρτα ή μανιταρόπιτα ή σουφλέ μανιταριών, για κάθε περίσταση! Όπως και να το πεις κλέβει τις εντυπώσεις με την ασύλληπτη νοστιμιά κι εμφάνιση!
Υλικά:
1 φύλλο κουρού για πίτες (υπάρχει και ολικής άλεσης)
500 γρ φρέσκα μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι-πιπέρι
3-4 κλαράκια μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
100 γρ. μαργαρίνη
4 κ.σ. αλεύρι
400 ml γάλα
αλάτι-πιπέρι
2 αυγά
1/4 κ. τυρί φέτα ή γραβιέρα (ανάλογα την προτίμηση)
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες με το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε ώσπου να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ποσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: λιώνουμε τη μαργαρίνη και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε το γάλα κι ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια κρέμα αρκετά πηχτή.
Αλατοπιπερώνουμε κι αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις τα αυγά κι έπειτα τρίβουμε και τη φέτα.
Ενσωματώνουμε τα μανιτάρια στη μπεσαμέλ κι απλώνουμε το μίγμα πάνω στο φύλλο κουρου που έχουμε απλώσει σε βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρέξ.
Ψήνουμε στη πρώτη θέση του φούρνου στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50' περίπου .
Αφήνουμε να σταθεί για λίγο κι έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε τη λαχταριστή πίτα!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!