Πόσο δύσκολο σου είναι να είσαι απλά εσύ;

Πόσο δύσκολο σου είναι να είσαι απλά εσύ;

Να είσαι ειλικρινής. Να μη ντρέπεσαι να λες αυτά που θες και κυρίως να μη ντρέπεσαι επειδή τα θες.

Δεν είμαστε κλώνοι. Δεν μπορεί να μας επιβάλει καμία κοινωνία τα θέλω μας.

Και τι έγινε αν δεν ταιριάζουν με του άλλου; Παραδέξου πως δε σου ταιριάζει να ανήκεις σε μια σχέση, δε σε απασχολούν ο γάμος και τα παιδιά και δε θες τα κλισέ μιας τέτοιας κοινωνίας. Παραδέξου πως δεν είσαι γεμάτος με μια μόνο σύντροφο. Πες σε όποια γνωρίζεις, πως δεν είναι η μοναδική στη ζωή σου. Εκφράσου αληθινά και άσε στον άλλον να επιλέξει αν θέλει να μπει σε αυτό το παιχνίδι μαζί σου.

Μπορείς να το κάνεις όλο αυτό ευγενικά, χωρίς να θίγεται κανένας σας. Ποιος άλλωστε μπορεί να θιχτεί επειδή είσαι ο εαυτός σου; Εκτός και αν έχεις εσύ πρόβλημα με το ποιος είσαι.

Μην κοροϊδεύεις ανθρώπους. Μην παίζεις με συναισθήματα. Μη δημιουργείς ψεύτικες εικόνες και εντυπώσεις.  Η αλήθεια είναι πάντα εκεί και απλά κάποια στιγμή θα σε ξεφτιλίσει.

Αν πάλι, δε σου κάνουν τα παραπανίσια κρεβάτια, ζήτα το. Αν θες σταθερότητα, αγάπη και έναν σύντροφο δήλωσέ το. Μην απαιτείς να θέλει κ ο άλλος το ίδιο. Απλά πριν να είναι αργά διευκρίνισε τι ακριβώς ψάχνεις από εκείνον. Μην πετάς χρόνο σε απορίες,  «γιατί»  και αναλύσεις. Πόσο δύσκολο σου είναι να είσαι απλά εσύ;

Αναγκάζεσαι στη δουλειά να είσαι όπως πρέπει για να μη χάσεις μια θέση. Αναγκάζεσαι σε συγγενείς να είσαι καθώς πρέπει. Ε, σε προσωπικό επίπεδο ας είσαι «εσύ».

Το πολύ πολύ να χάσεις κάποιον που γούσταρες πολύ,  που στην ουσία δεν τον γούσταρες. Ή ήθελες αυτό που σου παρουσίαζε ότι είναι,  ή καθόταν μαζί σου για τον ρόλο που του έδειχνες ότι παίζεις.

Αποτέλεσμα: λάθος άνθρωπος, λάθος σχέσεις, χαμένος χρόνος και χαμένες ευκαιρίες που πέρασαν από δίπλα σου την ώρα που εσύ έπαιζες τον Άμλετ.