Eman says:Για σένα που είσαι μια διαφορετική γυναίκα!

Eman says:Για σένα που είσαι μια διαφορετική γυναίκα!

Γράφουμε, εκφέρουμε απόψεις, δραστηριοποιούμαστε, σκεφτόμαστε. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Με την δική του ματιά. Σύμφωνα όμως με τα ανεπίσημα στατιστικά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων κρατικών φορέων, περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν μια εντελώς διαφορετική ματιά.

Άνθρωποι όπως εσύ, που για κάποιο σοβαρό λόγο πρέπει να βλέπουν τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τη ζωή με διαφορετικό τρόπο. Και προσαρμόζονται γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Πολλοί δε σε σκέφτονται. Δεν έχουν μπει στην διαδικασία να σκεφτούν ότι υπάρχεις. Γιατί στην καθημερινότητά τους δεν αντιμετωπίζουν θέματα που αντιμετωπίζεις εσύ. Δε σε βλέπουν και δεν ξέρουν τι περνάς. Δεν έχουν περάσει καμία δυσκολία σε σύγκριση με αυτά που έχεις περάσει ή που ήδη περνάς. Δεν ξέρουν πόσο σε βοηθάνε ή πόσο σε δυσκολεύουν με τις πράξεις και τα λόγια τους. Θα κλείσουν την ράμπα του πεζοδρομίου με το αυτοκίνητό τους γιατί δεν σέβονται ότι υπάρχεις και εσύ. Ίσως πολλοί να μην σε θεωρούν το ίδιο άξια. Ίσως να σε κοροϊδεύουν. Ίσως για κάποιους να είσαι «προβληματική».

Αν πρόσεξες τα λόγια μου χρησιμοποιώ αποκλειστικά παραλλαγές της λέξης «διαφορετική». Και αυτό γιατί εσύ δεν έχεις κανένα «πρόβλημα». Αυτοί έχουν. Αυτοί είναι «λίγοι» και απολίτιστοι. Αυτοί δεν έχουν το μυαλό να σε σεβαστούν και να σε βοηθήσουν. Όχι επειδή υποτίθεται ότι έχεις «πρόβλημα». Αλλά επειδή και εσύ αξίζεις τον σεβασμό όλων. Έχεις διαφορετικές ανάγκες και πρέπει να είναι σεβαστές.

Μπορεί, λοιπόν, να είσαι διαφορετική αλλά αυτό δεν παύει να σε κάνει ίδια με όλους μας. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό. Αν βάλουμε τη ψυχή μου με τη ψυχή σου δίπλα δίπλα, θα είμαστε το ίδιο. Είμαστε και οι δύο ανθρώπινες ψυχές. Απλά έχεις κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το «όχημα» που καταλαμβάνεις είναι διαφορετικό. Κάτι που η φύση ή η ζωή σου για κάποιο λόγο το έκανε έτσι. Μικρότερη ή μεγαλύτερη διαφορά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι είσαι και εσύ άνθρωπος όπως όλοι.

Είσαι και εσύ γυναίκα όπως οι άλλες! Έχεις την ομορφιά σου! Τον χαρακτήρα σου! Τα όνειρά σου! Τη ζωή σου! Τις ικανότητές σου! Και έχεις και κάτι επιπλέον που οι περισσότερες δε θα έχουν ποτέ. Τη δύναμη και την ωριμότητα που έχεις αποκτήσει! Γιατί θέλει περισσότερη δύναμη και ωριμότητα για να αντιμετωπίσεις καταστάσεις, που άλλοι δεν αντιμετώπισαν ποτέ. Και την έχεις αυτή τη δύναμη! Μεγαλώνει κάθε μέρα που περνάει!

Σε θαυμάζω! Μπράβο σου! Μην τα παρατάς! Μη στεναχωριέσαι!

Όσο πιο γρήγορα αποδεχτείς ότι είσαι απλά διαφορετική, τόσο καλύτερα θα νιώθεις. Όσο πιο εύκολα δε δίνεις σημασία και δεν επηρεάζεσαι από αυτούς που δεν σε σέβονται τόσο πιο ευτυχισμένη θα γίνεσαι!

Δεν έχεις εσύ «πρόβλημα». Η κοινωνία μας είναι σκληρή.

Μη δίνεις σημασία σε αυτούς που δεν έχουν το μυαλό να καταλάβουν. Αλλά πάνω από όλα μην ξεχνάς ότι είσαι και εσύ γυναίκα!