Καθαρίστε το μυαλό, το σώμα και τη ψυχή από οτιδήποτε βλαβερό

Καθαρίστε το μυαλό, το σώμα και τη ψυχή από οτιδήποτε βλαβερό

Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε. Μια μέρα που συμβολίζει την καθαρότητα και την αγνότητα. Επίσης σημαίνει το τέλος της Αποκριάς και ξεκινάει η μεγάλη νηστεία για το Πάσχα.

Θα έλεγε κανείς, ότι αυτή η σειρά των γεγονότων δεν είναι τυχαία. Απόκριες με ξέφρενο ρυθμό και μετά κάθαρση και νηστεία. Και η Καθαρά Δευτέρα είναι η μετάβαση από την μία κατάσταση στην άλλη.

Είναι μια ξεχωριστή ημέρα γιατί είναι η μόνη ημέρα που ο ουρανός γεμίζει πολύχρωμους χαρταετούς. Η παράδοση αυτή συμβολίζει το πέταγμα της ανθρώπινης ψυχής προς τον ουρανό. Την πνευματική και ψυχική εξύψωση του ανθρώπου. Κάτι το οποίο έκαναν οι λαοί στην Αρχαία Κίνα και την Αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε όσο πιο ψηλά πετάξει κανείς τον χαρταετό του, τόσο πιο ψηλά θα πάει και το βλέμμα του. Κάτι που δημιουργεί χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Είναι σημαντικό να κοιτάει κανείς ψηλά.

Επίσης ο άνθρωπος έρχεται κοντά στην φύση για το πέταγμα του χαρταετού. Τρέχει και περπατάει μέσα σε αυτή. Ξεκάθαρα είναι μια μέρα όμορφων εικόνων.

Ιδανική λοιπόν μέρα να ξεκινήσει κανείς την νηστεία των αρνητικών συναισθημάτων.

Νηστεία στην αλαζονεία. Στο φόβο. Το άγχος. Τη λύπη. Τη στεναχώρια. Την απαισιοδοξία. Την γκρίνια. Την αρνητικότητα. Την κακία. Τη μιζέρια.

Συναισθήματα που κάνουν κακό τόσο στο ίδιο άτομο που τα νιώθει, όσο και στους γύρω του.

Το απαιτεί και το όνομα της Καθαράς Δευτέρας. Καθαρίστε το μυαλό, το σώμα και τη ψυχή από οτιδήποτε βλαβερό. Θα χρειαστείτε υπομονή μέχρι να τα καταφέρετε. Μέχρι η θετική ενέργεια να φέρει αρμονία στην επικοινωνία με τους άλλους.

Η αποδοχή είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να επιτύχετε τη ροή των γεγονότων και των πράξεων που θα κάνουν καλό στην καθημερινότητά σας. Μοιραστείτε αυτή τη σπίθα θετικής ενέργειας με όλους από σήμερα. Μοιράστε καθαρά χαμόγελα. Το χαμόγελο είναι πηγή ζωής.

Από σήμερα ξεκινάει κάτι όμορφο και καθαρό. Πετάξτε κάθε άσχημη «μάσκα»  και δείξτε το καθαρό σας πρόσωπο. Φροντίστε όσο ψηλά θα πετάξετε τον χαρταετό σας, τόσο ψηλά να πάτε και τη θετική σας διάθεση.

Η καθαρά Δευτέρα είναι σημείο αναφοράς για το πνευματικό ταξίδι της Σαρακοστής με προορισμό την Ανάσταση του Χριστού αλλά και τη δική σας εσωτερική και εξωτερική Ανάσταση.

Σαράντα μέρες  νηστείας, προσευχής, αγάπης, συγχώρεσης, υπομονής, αποδοχής, προσμονής και θετικών σκέψεων. Ένα ταξίδι στο φως της ψυχής σας.

Καλή Σαρακοστή!