Eman says: Ηλικία, ο αριθμός που τρομάζει κάθε γυναίκα

Eman says: Ηλικία, ο αριθμός που τρομάζει κάθε γυναίκα

Ηλικία. Ένας μονοψήφιος, διψήφιος ή σπανιότερα τριψήφιος αριθμός που χρησιμοποιούμε όλοι μας. Στην πραγματικότητα, βέβαια, δεν υπάρχει.

Η αρίθμηση είναι ένα ανθρώπινο δημιούργημα. Δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τη ζωή μας και την χρησιμοποιούμε παντού. Έχει βοηθήσει σε όλους τους τομείς,  αλλά φαίνεται ότι σε αυτόν της ηλικίας όχι και τόσο. Οι περισσότερες γυναίκες δεν τα πάνε καλά με αυτό τον αριθμό. Στην ηλικία αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατικός».
Για κάποιο λόγο δε θέλουν ποτέ να συμβαδίζουν μαζί του.
Όταν είναι μικρές,  θέλουν να φαίνονται μεγαλύτερες. Όταν είναι μεγάλες,  θέλουν να φαίνονται μικρότερες. Δε θυμάμαι περιστατικό γυναίκας που να είναι ευχαριστημένη με τον αριθμό της. Ίσως ελάχιστες. Αν δεν υπήρχε αυτή η «ταμπέλα», είμαι σίγουρος ότι όλες οι γυναίκες θα αισθανόντουσαν πολύ πιο άνετες. Θα έφευγε ένα βάρος από πάνω τους και ίσως και για αυτό οι περισσότερες δεν απαντάνε σχεδόν ποτέ,  αν έχεις το θάρρος να τις ρωτήσεις.

Μα γιατί όμως είναι τόσο τρομακτικός; Γιατί είναι απρεπές να ρωτήσεις τι ηλικία είναι μια γυναίκα; Γιατί να υπάρχει αυτό το ταμπού; Γιατί να μη χαίρεται που βρίσκεται σε αυτό το στάδιο της ζωής της; Άλλωστε ένας αριθμός από μόνος του ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά, ότι δε λέει και πολλά. Και αυτό γιατί ενώ δείχνει την πάροδο του χρόνου, δεν αντικατοπτρίζει όλες τις πτυχές του ανθρώπου που τον χρησιμοποιεί. Μπορεί κάποια να είναι 40 ετών και να είναι ανώριμη σαν κοριτσάκι. Ή να μην έχει πολλές εμπειρίες. Μπορεί να είναι πιο αθλητική και από κάποια 30άρα. Όπως και το αντίστροφο, μπορεί κάποια μικρότερης ηλικίας να έχει «ψηθεί» από κάποιες εμπειρίες και να έχει ωριμάσει γρηγορότερα. Ή στα 30 της μπορεί να βαριέται τη ζωή της και να μην αθλείται καθόλου. Άπειρα σενάρια.

Σίγουρα η κοινωνία και οι περισσότεροι άντρες με την αρχαιολογική τους αντίληψη δε βοηθάνε. Αλλά κακοί άνθρωποι και δυσκολίες υπάρχουν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν. Εσύ θα πρέπει να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Πρέπει να αποδεχτείς ότι από τη σύλληψή σου και μετά,  μόνο μεγαλώνεις. Και ξέρεις κάτι;

Καλοδεχούμενο είναι αυτό! Γιατί αλλάζεις. Εξελίσσεσαι. Ωριμάζεις. Γίνεσαι γυναίκα!

Και αυτό μόνο καλύτερο μπορεί να είναι.

Εγώ έχω καταλήξει να χωρίζω το γυναικείο φύλο σε 4 κατηγορίες.
Κορίτσια. Κοπέλες. Γυναίκες.
Και μια τέταρτη που είναι πάνω από τις υπόλοιπες, είναι προσωπική και δε χρειάζεται να αποκαλύψω δημοσίως. Συνήθως η κάθε κατηγορία αντιπροσωπεύει το στάδιο της ζωής της, αλλά η ηλικία είναι μόνο μια από τις παραμέτρους και όχι η σημαντικότερη. Η κατηγοριοποίηση γίνεται ανάλογα με την ωριμότητα, τη θηλυκότητα και την ηλικία. Όσο αυτά τα τρία εξελίσσονται τόσο η γυναίκα κάνει «Level up».

Όλες οι κατηγορίες έχουν τα υπέρ και τα κατά τους!

Η τρίτη μάλιστα κατηγορία είναι συνήθως και η καλύτερη! Γιατί μπορεί ένα λουλούδι να είναι υπέροχο στα πρώτα στάδια της ζωής του αλλά όταν ανθίσει φαίνεται η πραγματική του ομορφιά και μυρωδιά! Μη σε στεναχωρεί το γεγονός ότι μεγαλώνεις. Δες το σαν ένα από τα ατού σου! Μη δίνεις σημασία στους παλαιολιθικούς νεάτερνταλ και στην κοινωνία που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα. Οι άνθρωποι των σπηλαίων δεν μπορούν να καταλάβουν παρά μόνο αυτό που βλέπουν εξωτερικά. Από την άλλη ούτε να σε στεναχωρεί το γεγονός ότι είσαι μικρότερη από όσο θα ήθελες,  γιατί θα μεγαλώνεις συνεχώς,  οπότε θα το βρεις μπροστά σου. Όσο καλύτερα είσαι προετοιμασμένη τόσο πιο πολύ θα το ευχαριστηθείς. Όλα τα στάδια της ζωής έχουν τη «γλύκα» τους. Έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους και θα πρέπει να τα απολαμβάνεις όταν έρχονται. Να ζεις όλες τις φάσεις της ζωής σου. Δεν έχει νόημα να βιάζεσαι να μεγαλώσεις για να φτάσεις στο σημείο που θα εύχεσαι να ήσουν μικρότερη. Κοιτάς το πριν ή φαντάζεσαι το μετά αλλά χάνεις το τώρα.

Απόλαυσε την ηλικία που είσαι και αν τη γεμίσεις με «τώρα» θα μείνεις ευχαριστημένη και δεν θα νιώθεις την ανάγκη να γυρίσεις πίσω.

Και μη φοβάσαι να λες τον αριθμό σου.  Γιατί στην πραγματικότητα είναι φίλος σου.

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.