Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό κουταλιού φράουλα

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό κουταλιού φράουλα

Μια αρωματική και γεμάτη χρώματα συνταγή, γλυκό του κουταλιού φράουλα με καστανή ζάχαρη, η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman!

Tώρα που οι φρέσκιες φράουλες είναι στο φόρτε τους και είναι και καιρός νηστείας, είναι η καλύτερη εποχή γι' αυτό το γλυκάκι, που μπορείτε να το τρατάρετε σαν γλυκό κουταλιού, αλλά και να το χρησιμοποιήσετε σε τάρτες, τούρτες κρέπες και όπου αλλού σας αρέσει ως ντρέσινγκ.

Υλικά:

1 κιλό φράουλες

1 κιλό καστανή ζάχαρη

400 ml νερό

χυμό ενός λεμονιού

1 βανίλια

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε το κοτσάνι από κάθε φράουλα, τις πλένουμε καλά και τις απλώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο σιρόπι. Προσθέτουμε στη συνέχεια τη βανίλια και τις φράουλες και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Προς το τέλος, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τέλος, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, το μοιράζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και το τοποθετούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Για να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα το βάζουμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!