Δηλώσεις της σκηνοθέτιδος Κλεοπάτρας Σβανά για το «Καρύδια με μέλι»

Δηλώσεις της σκηνοθέτη Κλεοπάτρας Σβανά για το «Καρύδια με μέλι»

Κλεοπάτρα Σβανά: Η πρόταση για το «καρύδια με μέλι»  ήρθε κατευθείαν από τον ίδιο το συγγραφέα Θάνο Τσάμπρα και φυσικά το θεώρησα τιμή μου. Διάβασα αμέσως το κείμενο και χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκα να το σκηνοθετήσω.

Είναι μια ευχάριστη κωμωδία που πιστεύω θα την απολαύσει και ο κόσμος. Στην αρχή το πήρα λίγο αψήφιστα και θεώρησα ότι είναι απλά μια κωμωδία. Στις πρόβες όμως, όταν αρχίσαμε να μένουμε σε μερικές ατάκες παραπάνω και να τις αναλύουμε κατάλαβα το βάθος του έργου και της ίδιας της κωμωδίας.

Η κωμωδία για να πετύχει θέλει ρυθμό και αυτό ζητούσα και από τους ηθοποιούς την αμεσότητα και τη γρηγοράδα στην ατάκα. Το πινγκ πονγκ των ατακών, αν δεν πετύχει δεν θα γελάσει το κοινό.

Δηλώσεις της σκηνοθέτη Κλεοπάτρας Σβανά για το «Καρύδια με μέλι»

Στόχος βέβαια δεν είναι μόνο να γελάσει το κοινό, αλλά και να προβληματιστεί.

Το έργο αυτό μέσα από τα κωμικά στοιχεία, είναι βαθιά τρυφερό. Οι σχέσεις των δύο φύλων επί δεκαετίες, περνούν κρίση και με την οικονομική κρίση και την αντιστροφή των ρόλων,  τα πράγματα δυσκολεύουν.

Οι ήρωες του έργου είναι αναγνωρίσιμοι από τον κάθε έναν μας, γιατί όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο, ή έχουμε ανθρώπους γύρω μας που το βιώνουν και τους αναγνωρίζουμε στους ήρωες της κωμωδίας μας.

Τον ρόλο του Κωνσταντίνου τον υποδύεται ο Κωνσταντίνος Πολύζος. Η μάνα του λόχου θα λέγαμε, αυτός που καλοδέχεται τους φίλους του πάντα στο σπίτι του και τους περιποιείται.

Δηλώσεις της σκηνοθέτη Κλεοπάτρας Σβανά για το «Καρύδια με μέλι»

Ο Στέφανος, (Γεράσιμος Ελ Σερίφ) φαινομενικά, είναι ένας δειλός, αλλά στο τέλος αποδεικνύεται εκτός από τον πιο έμπιστο φίλο και ο άνθρωπος με τα πιο βαθιά αισθήματα.

Δηλώσεις της σκηνοθέτη Κλεοπάτρας Σβανά για το «Καρύδια με μέλι»

Ο Αντρέας είναι ένας τύπος που είναι λίγο επιφανειακός. Τον Αντρέα τον υποδύεται ο Γιώργος Γογώνης.

Δηλώσεις της σκηνοθέτη Κλεοπάτρας Σβανά για το «Καρύδια με μέλι»

Η γυναίκα της ιστορίας μας η Νέλλυ, είναι η σύζυγος του Κωνσταντίνου, που η οικονομική της ανεξαρτησία την έχει κάνει να έχει μεγαλύτερη έπαρση. Το γυναικείο ρόλο ερμηνεύει η Ιωάννα Θεοδωροπούλου.

Δηλώσεις της σκηνοθέτη Κλεοπάτρας Σβανά για το «Καρύδια με μέλι»

Η παράστασή μας θα παίζεται κάθε Παρασκευή από 12 Απριλίου ως τις 31 Μαϊου (εκτός της Μ. Παρασκευής) στο θέατρο Ελπίδας.

Πληροφορίες για την παράσταση:

Σε μια εποχή που, το να έχει κάποιος εργασία θεωρείται «προνόμιο», οι γυναίκες τους κάνουν καριέρα κι εκείνοι παλεύουν με τις δουλειές του νοικοκυριού. Γυναίκες «έξω» στην κοινωνία και Άνδρες «στο σπίτι». Αυτή η αντιστροφή των ρόλων δημιουργεί απρόοπτα και κωμικές καταστάσεις, που χαρίζουν άφθονο γέλιο.

«Καρύδια με μέλι», η νέα ανατρεπτική κωμωδία του Θάνου Τσάμπρα.

Σκηνοθεσία: Κλεοπάτρα Σβανά.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Πολύζος, Ιωάννα Θεοδωροπούλου, Γεράσιμος Ελ Σερίφ, Γιώργος Γογώνης.

Σκηνικά - κουστούμια-styling: Χρήστος Χολής

Μουσική επιμέλεια: koelio

Φώτα: Σπύρος Ιωάννου

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Νίκη Κούκου

Φωτογραφίες Βίντεο: Άρτεμις Σκεύα

«Καρύδια με μέλι», από 12 Απριλίου και κάθε Παρασκευή στο Θέατρο Ελπίδας (Αριστοτέλους & Σμύρνης 5 - 7, Πλατεία Βικτωρίας.)

Τηλ. κρατήσεων: 2130883934