Η συνταγή της ημέρας: Ρεβυθάδα με πιπεριές στον φούρνο

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβυθάδα με πιπεριές στο φούρνο

Ρεβυθάδα με πιπεριές στον φούρνο,  η πρόταση του ewoman για σήμερα!

Ένα νηστίσιμο φαγητό,  πολύ νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

Υλικά:

400 γρ. ρεβύθια χονδρά

1 κ.γ. σόδα ή 1 κ.γ. χοντρό αλάτι για το μούλιασμα

2 πιπεριές πράσινες, σε χοντρές φέτες

2 πιπεριές κόκκινες, σε χοντρές φέτες

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

300 γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη ή σάλτσα ντομάτας

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/2  κ. γλ. ζάχαρη

1/2 κ. γλ κύμινο

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό με 1 κ.γ σόδα ή χοντρό αλάτι. Την επόμενη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε νερό με το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε, πετάμε το φύλλο δάφνης και κρατάμε το ζωμό.

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβυθάδα με πιπεριές στο φούρνο

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τις πιπεριές. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβυθάδα με πιπεριές στο φούρνο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C. Στρώνουμε τα ρεβύθια σε πυρίμαχο ταψάκι (πυρέξ ή πήλινο) και ρίχνουμε τη σάλτσα με τις πιπεριές από πάνω. Αν τα ρεβύθια δεν σκεπάζονται από τη σάλτσα, τότε προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το φυλαγμένο ζωμό τους.

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβυθάδα με πιπεριές στο φούρνο

Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να κάνει το φαγητό μια κρούστα από πάνω. Αν στεγνώσει το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα.

Καλή όρεξη!