Η ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να μας γίνει συνήθεια

Η ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να μας γίνει συνήθεια

Και επιτέλους έφτασε το καλοκαίρι.

Για την ακρίβεια, με τον καιρό που κάνει αυτόν τον μήνα, δε το λες και καλοκαίρι, αλλά οσονούπω κοντοζυγώνει.

Και ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο ποσοστό γυναικών στην πλειοψηφία του, θα ασχοληθεί με τι άλλο τελευταία ώρα;

Με τα κιλά του καλά μου παιδιά!

Τα οποία κιλά του, ξέρεις  με τι πλήθος τροφών  το έχει χτίσει ολόκληρο τον χρόνο;

Δεν θες να ξέρεις!

Στατιστικά λέγεται πως τέσσερις με πέντε φορές μέσα στον ίδιο χρόνο, κάνουμε απόπειρα απώλειας βάρους

Επίσης στατιστικά μιλώντας πάντα, σε αυτές τις δόλιες πέντε με έξι φορές, ακόμη κι αν έχουμε πετύχει κάποιον στόχο, επιστρέφουμε διπλάσιοι από πριν!

Πώς να δικαιολογήσεις αυτήν την πανωλεθρία ε, για πες;

Μαζεύονται λοιπόν ειδικοί και τι σου λένε; Άκουσον άκουσον, πολλοί –λέει-  παράγοντες με πρώτον( ποιόν άλλον; δεν είχα καμία αμφιβολία…) το μυαλό μας, -άκου να δεις τώρα- ευθύνονται για τη μεγάλη αυτή ήττα!

Έχουμε μετατρέψει ολόκληρη τη ζωή μας σε έναν ατελείωτο μπουφέ. Κάθε δραστηριότητά μας συνδέεται με κάποια λιχουδιά.

Με τη ραγδαία και αλόγιστη χρήση  του Ίντερνετ,  η έτοιμη και ασύδοτη τροφή επίσης, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Η αγαπημένη μας σειρά είναι απαραιτήτως συνδεδεμένη με κάτι φαγώσιμο.

Ένας απλός καφές με ένα ντόνατς  στο πρωινό μας, αρκεί για να πάρουμε θερμίδες που δεν προσφέρουν τίποτα άλλο, παρά  μόνο κιλά.

Σε σχέση με το παρελθόν,  που οι έτοιμες τροφές δεν υπήρχαν καν, καθετί επεξεργασμένο και τυποποιημένο,  αποτελεί κίνδυνο. Όχι για τη σιλουέτα μας  τόσο, όσο σε βάθος χρόνου για τις διατροφικές μας συνήθειες και κατ’ επέκταση και των παιδιών που μεγαλώνουμε,  αδέρφια.

Σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν εθιστικές τροφές , με χειρότερες αυτές που περιέχουν ζάχαρη και αλεύρι.

Σύμμαχός μας απομένει η θέληση για επιμονή, ενός μοντέλου διατροφής πιο υγιεινού, που να μην στερεί τίποτα από τα γεύματά μας.

Εσωτερικές διαπραγματεύσεις τύπου: αυτό  θα φάω μόνο και τίποτα άλλο, καλό θα είναι να περιοριστούν,  για να μην πω,  εξαφανιστούν!

Η ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να μας γίνει μια αυτοματοποιημένη συνήθεια, όπως παραδείγματος χάρη το να πλύνουμε τα χέρια μας πριν πιάσουμε κάτι να φάμε, η όπως το να βουρτσίζουμε τα δόντια μας!

Κάπως έτσι,  θα πρέπει να φτιάξουμε ένα καθημερινό πρόγραμμα διατροφής, έχοντας  μέσα τα πάντα, ώστε να μην κοιτάμε κάθε λιχουδιά με γυαλισμένο  μάτι υποκύπτοντας στον πειρασμό!

Και φυσικά δεν κάνουμε τίποτα για τους άλλους, παρά μόνο για εμάς! Ρατσιστικά σχόλια και επικριτικές ματιές για τα κιλά μας, δεν είναι ο σκοπός της σωστής διατροφής μας, αλλά η δική μας διατροφική ισορροπία, η δική μας σωστή διατροφική συνήθεια και το χτίσιμο γερών, υγιών και όχι παχύσαρκων -άνευ λόγου-  παιδιών!