Η βιβλιοπρόταση του ewoman: τα καλύτερα βιβλία του μήνα

Η βιβλιοπρόταση του ewoman: τα καλύτερα βιβλία του μήνα

Όπως κάθε μήνα, έτσι και τον Μάιο, το ewoman έψαξε, ρώτησε, αγόρασε, διάβασε και ετοίμασε για εσάς τα καλύτερα βιβλία που αξίζει να σας συντροφεύσουν στην απαρχή του καλοκαιριού.

Συναισθηματικά φορτισμένος αυτός ο μήνας,  μας έδωσε τις επιλογές που μας έκαναν να νιώσουμε βαθιά συναισθήματα για ιστορίες που θα μπορούσαν να είναι αληθινές, θα μπορούσαν να συμβούν στον οποιονδήποτε από εμάς, ιστορίες που κλόνισαν την πίστη σε ανθρώπους και οικογένειες, για να επιφέρουν τελικά με τον οποιονδήποτε τρόπο την επιθυμητή κάθαρση. Πάμε όμως να δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά.

  1. Η κόρη του φεγγαριού, Νικόλ – Άννα Μανιάτη

Σε μια εποχή που οι ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά έμπαιναν πέρα και πάνω από κάθε συναίσθημα, ξεκίνησε ένα βαρύ χειμωνιάτικο ταξίδι μιας λεχώνας, αγκαλιά με το νεογέννητο και την αξιοπρέπειά της. Υπό άθλιες συνθήκες πεζοπορίας, μάνα και κόρη κατόρθωσαν να κρατηθούν στη ζωή, μόνο για να τις χωρίσει η μοίρα. Λίγα χρόνια μετά η Λευκή, κατά την ευαίσθητη παιδική ηλικία που διαμόρφωνε την ψυχούλα της, βίωσε την σκληρότητα και την έλλειψη αγάπης από μεριάς του πατέρα της. Στην προσπάθειά της για μια καλύτερη όμως ζωή η τύχη της χαμογέλασε. Φεύγοντας μακριά από όσα την πλήγωσαν και την έκαναν να αμφισβητήσει τον εαυτό της, η Λευκή έκανε λαμπρή καριέρα και ευτυχισμένη ζωή,  μέχρι που έμαθε την αλήθεια για την οικογένειά της. Το μακρινό ταξίδι της αναζήτησης ξεκίνησε και πάλι, μα η μοίρα παίζει παιχνίδια στα οποία δεν μπορεί να επέμβει κανείς. Απλά καθηλωτική και με εκπληκτική περιγραφική δεινότητα, η Νικόλ Άννα Μανιάτη μας εισάγει στην υπόθεση μεταδίδοντας έντονα συναισθήματα και συμπόνια για τις ηρωίδες.

  1. Το τίμημα, Νικόλ – Άννα Μανιάτη

Μετά το καθηλωτικό μυθιστόρημα που αναλύσαμε ανωτέρω, η συγγραφέας δεν θα μπορούσε παρά να έχει κλέψει την καρδιά μας και να θέλουμε να επεκταθούμε στην δουλειά της. Το τίμημα που πληρώνει κανείς για τις πράξεις του είναι σχεδόν μοιραίο μερικές φορές, καθώς αλήθεια και ψέμα εύκολα περιπλέκονται και δύσκολα ξεχωρίζει κανείς το καλό από το κακό. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι της μοίρας μπλέχτηκαν και δύο παιδικοί φίλοι, που το μένος και η δίψα για εύκολο χρήμα,  μπήκε σαν λεπίδα και έκοψε τις ευαίσθητες χορδές της αθωότητάς τους. Χρόνια μετά, όταν οι αλήθειες βγουν στο φως, οι ζημιές που θα έχει προκαλέσει το ψέμα θα είναι ανείπωτες, ενώ πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να είναι μη αναστρέψιμες. Ποιός θα πληρώσει τελικά το τίμημα; Πόσες ζωές θα έχουν ήδη καταστραφεί; Ποιές οικογένειες θα έχουν γίνει θυσία; Ένα βιβλίο που εγείρει ζητήματα ηθικής και ανιδιοτέλειας, προσεγγίζοντας την διττή ανθρώπινη φύση από αντικειμενική σκοπιά και υποδεικνύοντας πως το καλό και το κακό συχνά μπλέκονται περίτεχνα σε ένα γαϊτανάκι που απαρτίζει την σκληρή καθημερινότητα.

  1. Όταν η αλήθεια ντύθηκε το ψέμα, Γερακίνα Μπουρίκα

Είναι συχνά παράδοξο και συνάμα εντυπωσιακό, πως οι ζωές ορισμένων ατόμων από διαφορετικό υπόβαθρο, διαφορετική χώρα και τελείως διαφορετική φάση ζωής, μπορούν να συνδέονται τόσο περίτεχνα και αδιάσπαστα. Τρείς γυναίκες που αγάπησαν βαθιά με όλο τους το είναι. Ένας άντρας που τις αγάπησε με τον δικό του τρόπο, όμως εκμεταλλεύτηκε καταστάσεις και γεγονότα. Αλήθειες, ψέματα και απώλειες που τις στιγμάτισαν, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο σε ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα του σήμερα, που αγγίζει με σεβασμό τον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη για εκδίκηση. Συχνά όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται, ενώ τα γεγονότα και οι καταστάσεις που οδηγούν στην εκδίκηση δεν είναι πάντα αυτό που πιστεύαμε. Μέχρι που μπορεί λοιπόν να φτάσει ο άνθρωπος για την δικαίωση; Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που θα σας συνεπάρει από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.