Ιστορίες της διπλανής ξαπλώστρας

Ιστορίες της διπλανής ξαπλώστρας

Κι εκεί που πίνω το καφεδάκι μου αραχτή στην παραλία και νιώθω τύχη κι ευγνωμοσύνη γι’ αυτές τις λίγες στιγμές ηρεμίας, ακούω πίσω μου μια φασαρία… από μια οικογένεια -ένα ζευγάρι με δύο αγόρια- που πλησίαζε!

Πρώτη και καλύτερη,  μπριόζα και φουριόζα,  η «μαμά» της συζύγου -απ' ότι κατάλαβα από τα πρώτα κιόλας λεπτά που στρώθηκαν στις διπλανές ξαπλώστρες- η οποία είχε άποψη για όλα!

Απ’ το που θα καθίσουν, μέχρι τι καφέ θα πιούν!

Τελευταίος και καταϊδρωμένος,  ο δεινοπαθών πεθερόπληκτος γαμπρός, φορτωμένος σαν γαϊδούρι, να κατεβάζει καντήλια μέσ’ στο στόμα του, ενώ η γυναίκα του (την έλεγες και ξινιάρα) τον συμβούλευε να σωπάσει μη τον ακούσει η «μαμά!»

Η «μαμά» λοιπόν, με μια καπελαδούρα που έφτιαχνε τόσο ίσκιο όσο μια μεγάλη ομπρέλα της παραλίας, στρώθηκε πρώτη στην ξαπλώστρα κι άρχισε ευθύς αμέσως τις οδηγίες…

Σωστή κουμανταδόρα, έκοβε κι έραβε, ενώ αυτός ο κακομοίρης είχε γίνει κατακόκκινος απ’ το φύσημα στην προσπάθεια  να φουσκώσει τα σωσίβια, τα μπρατσάκια κι ότι φουσκωτό πουλάει το Jumbo και προπαντός το στρώμα για να βουτήξει η γοργονίτσα - πεθερούλα, -που ανυπομονούσε και μουρμούριζε στ' αυτιά του- μπας και πιει ο έρμος καμιά γουλιά καφέ, ήσυχος, ο χριστιανός!

Σταματούσε το φούσκωμα μόνο για να φωνάξει τ’ αγόρια, μετά από το επικριτικό και σνομπ βλέμμα της συζύγου, που του 'κανε νόημα, να τα «δασκαλέψει» μην πιάνουν κουβέντα και παρτίδες με κοριτσάκια που δεν ξέρουν «από πούθε κρατάει η σκούφια τους!»

«Είπαμε θα πάρετε πλούσιες γυναίκες εσείς! Ναι παλικάρια μου;» τον άκουσα να λέει κι έμεινα speechless! (άφωνη, ντε!)

Κι ενώ μέχρι εκείνη την ώρα τον λυπόμουν για όσα τραβούσε… άλλαξα γνώμη άρδην, μ’ αυτά που άκουγα !

Βρε το βουτυροχλεχλέ! Μάλλον επειδή βολεύτηκε αυτός στα «λεφτά» αισθήματα της γυναικούλας του κι εξ' ού και φορτώνεται τη «μαμά!» ως και στην παραλία… το ίδιο επιθυμεί και δια τα βλαστάρια του!

Σε λιγάκι το ριγέ στρώμα ήταν έτοιμο να υποδεχτεί στην αγκάλη του τη «μαμά» και να τη σουλατσάρει…

Αφού έστειλε βαρκάδα την πεθερούλα, αυτός άραξε στην ξαπλώστρα και αφού καμουφλαρίστηκε πίσω από μια εφημερίδα να μην καρφώνεται, (έτσι νόμιζε!) άρχισε το οφθαλμόλουτρο, εστιάζοντας σε οπίσθια βραζιλιάνικων προδιαγραφών και μπαλκόνια με θέα!

Για ώρα δεν άφησε ούτε θηλυκιά γάτα ακαμάκωτη και μετά σκέπασε το πρόσωπό του με την εφημερίδα και το ‘κοψε δίπλα! (στον ύπνο ντε! ) 

Η νερόβραστη, ξιπασμένη και ξινή σύζυγος στην παραδίπλα ξαπλώστρα χαμένη πίσω απ’ τα γυαλιά αλά Μπριζίτ Μπαρντό,  με ύφος δέκα καρδιναλίων,  πρόσεχε μην πλησιάσει τ ’αγόρια καμιά κορασίδα ξετσίπωτη που δεν είναι γόνος αριστοκρατίας και τη μαμά μην ξανοιχτεί πολύ!

Κι εκεί που μ' αυτά που έβλεπαν τα ματάκια μου κι άκουγαν τ’ αυτάκια μου, σκεφτόμουν πως γλιτώνω δεν γλιτώνω το εγκεφαλικό επεισόδιο, τις σκέψεις μου διέκοψε η φωνή της ξινής!

«Τάκηηηηηη ξύπνα! Η μαμά ξανοίχτηκε πολύ!»

Φωνάζει, ωρύεται αυτή, ο Τάκης κάνει το κορόϊδο! (ότι έχει πέσει σε ύπνο βαθύ και καλά!)

«Ρε δε ‘πα να πνιγεί να ησυχάσουμε!», τον άκουσα να μουρμουρίζει και γύρισε πλευρό στη ξαπλώστρα!

Μπράβοοοο ο Τάκης! Την έσκισε τη γάτα ο Τάκης! Πήρε το αίμα του πίσω! σκέφτομαι κι απορώ...για να αναθεωρήσω στα επόμενα δευτερόλεπτα, όταν μ’ έλουσε  πατόκορφα με καυτή άμμο καθώς έτρεχε να βουτήξει να σώσει τη «μαμά!

Η παραπάνω ιστορία είναι αληθινή! Το όνομα αλλάχτηκε, για ευνόητους λόγους! Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι τυχαία!

Γι' αυτό αν θέλετε ακούστε μια συμβουλή: Όταν βρίσκεστε σε πολυσύχναστα σημεία,  να είστε πιο προσεκτικοί σε όσα λέτε και κάνετε, αν δεν επιθυμείτε να γράψετε ιστορία! Μπορεί χωρίς να το θέλετε, να προκαλέσετε σούσουρα (ως) και εγκεφαλικά!

Άλλη μια ιστορία καθημερινή! Άλλη μια ιστορία για γέλια και για...κλάματα! (αν δούμε σοβαρά τις παραμέτρους και τα μηνύματά της!)

Το καλοκαίρι είναι μακρύ…

Έχουμε να δούμε και ν’ ακούσουμε πολλά ευτράπελα! Εδώ στο ewoman θα είμαστε, να τα λέμε και να διασκεδάζουμε με ιστορίες για γέλια και για κλάματα!

Συνεχίζεται…