Eman says: Bulgari Serpenti, ένα φίδι στο χέρι!

Eman says: Bulgari Serpenti, για όσους ξέρουν από καλά ρολόγια!

Ο Έλληνας Σωτήριος Βούλγαρης από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας γεννήθηκε το 1857. Η επαφή με τα κοσμήματα ξεκινούσε από τον παππού του Κωνσταντίνο, ο οποίος ήταν πλανόδιος πωλητής κοσμημάτων στα χωριά της Ηπείρου.

Λόγω των προβλημάτων από τους Τούρκους αποφάσισε μαζί με έναν συνεργάτη να μεταναστεύσει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Νάπολη όπου άνοιξαν ένα μαγαζί με χρυσαφικά. Από εκεί αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στην Ρώμη λόγω της εγκληματικότητας.

Το 1884 μετά από διαφωνίες και λύση της συνεργασίας τους άνοιξε το πρώτο κοσμηματοπωλείο Bulgari. Το νέο αυτό brand ειδών πολυτελείας με τα χρόνια και από γενιά σε γενιά έγινε συνώνυμο της ιταλικής ποιότητας και αριστείας. Έως τη δεκαετία του ’70, η Bulgari είχε αποκτήσει καταστήματα σε όλες τις μητροπόλεις του κόσμου αποκτώντας παγκόσμια φήμη. Τώρα πια ανήκει σε ένα από τα μεγαλύτερα γκρουπ ειδών πολυτελείας στον κόσμο με το όνομα LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE.

Τα κοσμήματα εμπνευσμένα από τις ρωμαϊκές ρίζες της εταιρίας και διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους, έγιναν τα αγαπημένα αξεσουάρ των βασιλικών οικογενειών και των αστέρων του Χόλυγουντ. Σήμερα υπάρχουν σχεδόν 300 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Τα προϊόντα του οίκου περιλαμβάνουν κοσμήματα, αρώματα, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, τσάντες και άλλα αξεσουάρ, που απευθύνονται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Εδώ θα δείτε ένα ρολόι από την σειρά Serpenti η οποία δημιουργήθηκε το 1940 και είναι εμπνευσμένη από τη μορφή του φιδιού. Το ρολόι κατασκευάζεται στην Ελβετία. Δείχνει ώρες και δευτερόλεπτα, είναι από ατσάλι και έχει μέγεθος 27 χιλ. Το κρύσταλλο είναι από αχάρακτο ζαφείρι.  Έχει μαύρο λακαρισμένο καντράν και ο μηχανισμός του είναι ο Bulgari B033 quartz.

11

Ο μηχανισμός μπαταρίας ή quartz χρησιμοποιεί τον κρύσταλλο quartz (από όπου πήρε και το όνομά του) ο οποίος έχει την ιδιότητα να ταλαντεύεται με μεγάλη ακρίβεια συχνότητας. Έτσι μέσω της μπαταρίας προκαλείται η ταλάντευσή του και δίνεται η ακριβής κίνηση στο ρολόι.

Η κορώνα έχει ένα ροζ πετράδι σε σχήμα καμπουσόν δηλαδή χωρίς διακριτές πλευρές, αλλά εντελώς στρογγυλεμένο απ' τη μία πλευρά και ίσο στη ράχη. Από αρχαιοτάτων χρόνων και μέχρι το 1400 μ.Χ. περίπου, ήταν ουσιαστικά ο μόνος τρόπος κατεργασίας των πολύτιμων λίθων. Το μαύρο, διπλά τυλιγόμενο λουράκι είναι από τo δέρμα ενός μη δηλητηριώδους φιδιού που ζει στο νερό και έχει μεγάλη ευκαμψία. Κατά την επεξεργασία του γίνεται πολύ μαλακό και απαλό.

Η συλλογή περιέχει διάφορες επιλογές. Πέντε διαφορετικά χρώματα στο λουράκι που αλλάζονται πολύ εύκολα με τη χρήση ενός ειδικού συστήματος. Κάσα από ατσάλι ή ροζ χρυσό, με διαμάντια ή χωρίς. Επιλογές χαρακτικής και διάφορα χρώματα καντράν. Στο My Serpenti App μπορείτε να δοκιμάσετε όποια προσαρμογή θελήσετε.

Η «ζημιά» που θα πάθετε από το συγκεκριμένο κομμάτι μαζί με ένα εξτρά λουράκι είναι περίπου 3,950 ευρώ.

www.bulgari.com