Να ζεις τη ζωή σου όπως πραγματικά θέλεις

Να ζεις τη ζωή σου όπως πραγματικά θέλεις

Κι είναι κάποιες μέρες που μετρούν μέσα μου λίγο περισσότερο από άλλες. Είναι οι μέρες το ρολόι τρέχει πιο γρήγορα και τρέχεις κι εσύ να προλάβεις, να τις ζήσεις, να φτιάξεις μνήμες να τις κρατήσεις μέσα σου.

Δεν έχω πολλές τέτοιες μέρες να μετρώ. Τα γενέθλιά σου, όμως, ήταν και θα είναι πάντα μέσα σε αυτές. Μη με ρωτάς γιατί. Ίσως να είναι η αγάπη και η έννοια που κουβαλώ μέσα μου για σένα. Αυτά είναι που κάνουν τη δική σου μέρα και δική μου.

Κάποιος θα έδινε μια ευχή, ένα κοινότυπο να τα εκατοστήσεις. Μα δε μου πάει. Ούτε σε σένα πάει άλλωστε, γι' αυτό και είσαι όλα αυτά που είσαι για μένα.
Έτσι, λοιπόν, δε λέω τα κοινότυπα.
Είσαι τόσο ξεχωριστός που δε σου αξίζουν τέτοιες ευχές που ο ένας λέει με τον άλλον ακόμη, γνωρίζονται δε γνωρίζονται καλά. 
Αυτό που θα σου πω εγώ είναι αυτό που πάντα λέω και στον εαυτό μου. Αυτό που εύχομαι και για μένα.
Να ζεις τη ζωή σου όπως πραγματικά θέλεις.
Να τη ζεις και να μη σε νοιάζουν τα σχόλια του ενός και του άλλου. Ο κόσμος φτιάχτηκε με μάτια ανοιχτά για να βλέπει πολλά και στόματα ορθάνοιχτα για να μιλάει πολύ. Άστον.Έτσι ήταν από πάντα και δε θα το αλλάξουμε εμείς, όσο κι αν θέλουμε. Ψεύτικος και κουτσομπόλης. Μη νοιάζεσαι τι λένε.

Να ζεις το κάθε δευτερόλεπτο, λες και είναι το τελευταίο.
Και κάτι ακόμη, τελευταίο μα σημαντικό όσο κανένα. Στην πορεία της ζωής να διατηρείς τη μοναδικότητά σου. Άσε τους άλλους να κάνουν ό,τι θέλουν. Δε χρειάζεται να τους μοιάσεις. Δεν ανήκεις στους πολλούς, στο ξανάπα. Εσύ είσαι ξεχωριστός. Είσαι μοναδικός.  
Να τον προσέχεις τον εαυτό σου. Αξίζει πάντα κάτι παραπάνω από όλα τα άλλα.
Να το θυμάσαι αυτό και σήμερα που γιορτάζεις -χρόνια πολλά σου είπα;- μα και κάθε αύριο...

18/7/2019