Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Το αγαπημένο γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων, παραδοσιακό γλυκό κουταλιού από φρέσκα τραγανά κεράσια η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman!

Υλικά:
2 κιλά κεράσια
1 κιλό καστανή ζάχαρη
1 φλιτζ. τσ. νερό
2 βανίλιες
χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κεράσια και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.

Έπειτα βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα καθαρισμένα κεράσια και τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και το νερό για 5 ώρες.

Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να πάρει μία βράση. Ξαφρίζουμε το σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό μας να πάρει μερικές βράσεις, μέχρι να δέσει.

Λίγο πριν κατεβάσουμε το γλυκό από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες και το λεμόνι.

Τέλος αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και το μοιράζουμε, σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία και καλοκέραστο!