Eman says: Μα πού πήγαν, επιτέλους, οι ποιοτικές γυναίκες;

Eman says: Μα πού πήγαν, επιτέλους, οι ποιοτικές γυναίκες;

Το λένε για τους άντρες. Και δικαιολογημένα. Αλλά εγώ τώρα θα αναφερθώ αποκλειστικά στις γυναίκες. Την υπέροχη ύπαρξη στη ζωή μας. Ομορφιά και ευχαρίστηση!

Οι γυναίκες έχουν περάσει πολύ δύσκολες εποχές και ακόμη δυσκολεύονται σε πολλά θέματα. Υποτίθεται ότι είναι το «αδύναμο φύλο»,  αλλά μόνο αδύναμο δεν είναι!  Πολλές είναι άξιες σεβασμού και συγχαρητηρίων. Είναι και ένας από τους λόγους που επέλεξα να γράφω στο e-woman και όχι σε κάποιο αντρικό site.

Είμαι ένας από τους άντρες που πάντα θα τις στηρίζει, θα τους δίνει δύναμη και θα τις προσέχει. Έχω μεγαλώσει με μεγάλο σεβασμό και αγάπη για αυτές και δεν το κρύβω. Πάντα είχα εξαιρέσεις γύρω μου που μου δίνανε το «πάτημα» να τοποθετηθώ απέναντι σε κάποιους, που δεν σκέφτονται σαν εμένα. Πάντα έβρισκα τρόπο να υποστηρίζω την γυναίκα και τη θέση της. Μερικές εκπληκτικά σωστές -και υπέροχες ως άνθρωποι- γυναίκες δίπλα μου, με βοηθήσανε να ισχυροποιήσω ακόμη περισσότερο την άποψή μου. Να απορρίπτω συνεχώς την προκατάληψη και να το περνάω στους υπόλοιπους. ΔΕΝ «είναι όλες το ίδιο». Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Εξαιρετικές γυναίκες εκεί έξω. Γυναίκες που αξίζουν.

Μια μεγάλη και απογοητευτική αλήθεια όμως, έχει αρχίσει πλέον να λαμβάνει χώρα μέσα μου. Όσο περνάνε τα χρόνια δυσκολεύομαι να το κάνω αυτό. Δυσκολεύομαι πάρα πολύ. Οι συμπεριφορές που βλέπω, ακούω και αντιμετωπίζω ως άντρας, φίλος και «κυνηγός» δεν με βοηθάνε. Ακόμη και εγώ που θεωρώ τον εαυτό μου ένθερμο υποστηρικτή της γυναίκας,  απογοητεύομαι, γιατί εκτός των εξαιρέσεων που ήδη έχω στη ζωή μου, δυσκολεύομαι να βρω άλλες. Οι νέες γνωριμίες που κάνω, οι νέες καταστάσεις που εμπλέκομαι ή μαθαίνω. Αυτά που ακούω από άντρες για γυναίκες αλλά και από γυναίκες για γυναίκες. Αν με ρωτήσεις δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που η αντίδρασή μου ήταν ευχάριστη έκπληξη. Μεγάλη απογοήτευση και αποθάρρυνση.

Απογοήτευση ως άνθρωπος και φίλος. Γιατί η ποιότητα των γυναικών είναι τόσο χαμηλή. Με βασικότατο χαρακτηριστικό την έλλειψη σεβασμού! Ανειλικρινείς. Αναξιόπιστες. Αλαζονικές. Ανάξιες.

Μα τι συμβαίνει εκεί έξω; Δεν θέλω να το πιστέψω,  αλλά βλέπω ότι πάνε από το κακό στο χειρότερο. Δεν μπορείς να βρεις έναν καινούριο άνθρωπο της προκοπής. Για παρέα. Για φιλία. Δίνουν στο σύνολό τους πολύ κακή αίσθηση. Αρνητικές εντυπώσεις.

Αποθάρρυνση ως «κυνηγός». Γιατί η επόμενη που θα γνωρίσω ένας θεός ξέρει, πόσα από τα παραπάνω αρνητικά χαρακτηριστικά θα έχει. Δεν θέλω να είμαι προκατειλημμένος και είμαι πολέμιος αυτού,  αλλά τα στατιστικά δεν μου δείχνουν κάτι άλλο. Και φαντάζομαι, κάθε «κυνηγός», ακόμη και αυτοί οι λίγοι, σκέφτονται το ίδιο. Και εσείς θα χαλιέστε όταν σας πλησιάζουν παρόμοιας ποιότητας άντρες, αλλά τουλάχιστον πρέπει να χαλαστείτε και να απωθήσετε μόνο. Εμείς έχουμε και την προσέγγιση. Πώς να προσεγγίσεις όταν σκέφτεσαι ότι οι πιθανότητες να πετύχεις την εξαίρεση μειώνονται κάθε επόμενη φορά με γεωμετρικούς ρυθμούς; Και πώς να προσεγγίσεις όταν χαλιέσαι συνεχώς τόσο πολύ; Είναι σαν να βρίσκεις μπροστά σου άλλη μια νέα πόρτα που πρέπει να βρεις έναν τρόπο να την ξεκλειδώσεις, αλλά όταν την ανοίγεις, βλέπεις ένα σκοτεινό δωμάτιο που δεν σου αρέσει καθόλου. Τις περισσότερες φορές όταν μπαίνεις σε χαλάει πάρα πολύ. Μερικές φορές καταριέσαι τη στιγμή που την άνοιξες και μπήκες. Άντε εσύ,  να μπεις στην διαδικασία να ξεκλειδώσεις την επόμενη. Έχω απομακρυνθεί και έχω αφήσει πολλές πόρτες ξεκλείδωτες,  χωρίς να τις χτυπήσω καν,  για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Όταν μου πει κάποια ότι και οι περισσότεροι άντρες έτσι είναι,  δεν θα διαφωνήσω αλλά δεν θα το δεχτώ ως δικαιολογία. Όταν κάποια έχει υψηλό επίπεδο,  το κρατάει και το τιμάει ανεξαρτήτως των εμπειριών που θα αποκομίσει και των ανθρώπων που θα αντιμετωπίσει. Αυτό το υψηλό επίπεδο όμως δεν το βρίσκω πουθενά.

Η εκτίμησή μου προς αυτές δέχεται ισχυρό πλήγμα συνεχώς και αρχίζω πλέον να αναρωτιέμαι. Μήπως τις πάτησε ΟΛΕΣ το τρένο;

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.