Το χάσαμε το κορμί, ομορφάντρα μου!!!

Το χάσαμε το κορμί, ομορφάντρα μου!!!

Κι αφού είδα κι απόειδα και άκουσα και παράκουσα του κόσμου τα παράξενα στις ξαπλώστρες, είπα ν΄αλλάξω ρότα, ν΄ανέβω κανά καράβι, να πάρω την αγάπη μου αγκαζέ και να πάμε σε κανά νησάκι να δούμε τι παίζει κι εκεί...

Φορτωνόμαστε λοιπόν στο βαπόρι και πιάνουμε παγκάκι σκιερό στο κατάστρωμα, τόσο όσο ν' ανεμίζει το μαλλί αλλά να μην μας πιάσει ο ήλιος, καθ' ότι αν δεν ΄ανεμίσει το μαλλί να γίνει κουβάρι, μην πεις ότι πήγες διακοπές! (ω! ναι αυτή είναι η άχρηστη πληροφορία της ημέρας! Τα καλύτερα έπονται...)

Κι ενώ η αγάπη μου το 'χει ρίξει στον ύπνο με μαξιλάρι τι άλλο από τα τροφαντά μου μπούτια; κι εγώ αρμενίζω μεσοπέλαγα με τα μάτια κλειστά, απολαμβάνοντας τη φυγή μου από την καθημερινότητα, έρχονται στο διπλανό παγκάκι ένα ζευγάρι, αταίριαστο από την πρώτη ματιά!

Χειρότερα είναι τα πράγματα στα καράβια παιδιά!  Κι όχι τίποτα άλλο δηλαδή, στην ξαπλώστρα μπορείς να λακίσεις, να την κάνεις ρε αδερφέ! Στο βαπόρι τι να κάμεις όταν σου 'ρχονται οι ρουκέτες αλύπητα;; 

Και για να σας βάλω στο mood...

Αυτός, 35 άρης (πάνω-κάτω) άντρας μπρουτάλ, που θεωρεί τον εαυτό του μάγκα πολλά βαρύ, που δεν σηκώνει πολλά πολλά, ντερμπεντέρη και καραμπουζουκλή και  το μόνο του κουσουράκι (θεωρεί και πάλι...) είναι ότι του αρέσει ο ποδόγυρος, αλλά αν είναι ξύπνια και καπάτσα η γυνή που είναι δίπλα του, θα τον έχει του χεριού της! (Ανατρίχιασα!! Ρε, τι είπε ο άνθρωπος και δεν κάναμε ένα ντου να τον πετάξουμε στη θάλασσα να κάνουν γλέντι τα σκυλόψαρα!!) Πηγαίνει το λοιπόν, από τη συμπρωτεύουσα στο νησί του να τρυγήσει και να πατήσει τα σταφύλια για τα κρασιά της οικογενειακής επιχείρησης, αλλά κυρίως φέρνει  στον κύρη του -που καμαρώνει πως ο γιος του είναι φτυστός αυτός!-  τη νύφη που βρήκε!

Ω! ρε χαρά που θα κάνει ο κύρης μου, έλεγε κάθε δυο λεπτά! Και πώς να μην κάνει; που 'χει να δει γυναίκα στη λάντζα της κουζίνας απ' όταν τον παράτησε η "προκομένη" η γυναίκα του μια ωραία πρωία κι έριξε μαύρη πέτρα πίσω της κραυγάζοντας "φτου! ξελευτερία!"...(υποψιάζομαι τον λόγο! φαντάζομαι κι εσείς, ε;)

Τον άκουσα μεταξύ άλλων κι ενώ ήταν ξαπλαρωμένος φαρδύς-πλατύς στο παγκάκι που δεν τον εχωρούσε από την τόση βαρβατίλα, να  ορμηνεύει την καλή του να είναι τύπος και υπογραμμός και να μη μιλάει πολύ, τώρα που θα είναι -λέει- στο χωριό και κυρίως να μην αντιμιλάει, μη και βγει καμιά βρώμα ότι τον έχει βάλει στο βρακί της, γιατί τέτοιος βαρβάτος άντρας που 'ναι αυτός, δεν τα σηκώνει  αυτά! Να κάνει λίγη υπομονή με σκυμμένο το κεφάλι ότι κι αν δει κι ακούσει, ώσπου να ξαναγυρίσουν στο σπιτάκι τους και στα σέα και τα μέα τους...κι εκεί θα την έχει δούλα και κυρά,  γιατί ως γνωστόν η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά!!! (για το "δούλα", μην πω δουλάρα, είμαι σίγουρη!) 

Αυτή, ένα δροσερό, γλυκό, όμορφο κορίτσι, αρκετά μικρότερό του, με κορμάρα σε αναλογίες μοντέλου, που φαινόταν από τη φύση του σεμνό κι ευγενικό πλάσμα, τον άκουγε αδιαμαρτύρητα στη γωνίτσα του και τον κοιτούσε μέσα στα μάτια...ενώ εγώ αναρωτιόμουν τι σκ@τ@ του βρίσκει, γιατί δεν αντιδρά σ΄αυτά που ακούει  και τι άλλο θα δω και θ' ακούσω πια!

Κάθε λίγο και λιγάκι το έστελνε το έρμο κορίτσι, δεξιά κι αριστερά, να του φέρει  μια να φάει, μια να πιει, (σιγά τον αγά, πια!) ενώ αυτός δεν έχανε την ευκαιρία να τσιλιμπουρδίζει και να γδύνει με τα μάτια ότι θηλυκό βρίσκονταν μπροστά του, πίσω του, δίπλα του και σε κάθε γωνιά και άκρη του βαποριού! Εν αντιθέσει αυτή δεν σήκωνε μάτια σε όποιον κι αν την κοιτούσε με θαυμασμό!! Σε κάποια στιγμή, του παραπονέθηκε ότι ζηλεύει και πληγώνεται με αυτή του τη συμπεριφορά για να πάρει την ξεγυρισμένη απάντηση: ότι δίκαια ζηλεύει τέτοιον ομορφάντρα ασίκη και μερακλή που έχει δίπλα της, που τον λιγουρεύονται όλες οι γυναίκες!!!

Ρε γιατί δεν κάναμε το ντου;...ακόμη απορώ! Αφού τα τραβούσε  τα σκυλόψαρα ο οργανισμός του!

Κάπου μεσοπέλαγα και μία από τις πολλές φορές που σηκώθηκε το κορίτσι για να κάνει θελήματα του πασά, μην και κουνηθεί αυτός και σπάσουν τα αυγά του, γύρισε περιχαρής μαζί με 3 κοπέλες πρώην συμφοιτήτριές της,  που βρήκε τυχαία στο πλοίο και ταξίδευαν για διακοπές στο παρακάτω νησί!

Αγενής, άξεστος και χοντροκομμένος αυτός, έδειξε ότι δεν χάρηκε και  πολύ για τη γνωριμία, μην παραλείποντας όμως να εξυμνήσει τη μεγάλη τύχη της κοπέλας του, που βρήκε αυτόν και σώθηκε (!) και παράτησε τη σχολή της για να τον νταντεύει κι έτσι γλίτωσε από την ταλαιπωρία του να...σπούδαζε -και να μην ξέρει πού να βάλει το πτυχίο της μετά (!)-   όπως αυτές οι κακομοίρες !!! 

Τότε ακριβώς ήταν που είδα το μάτι του κοριτσιού να γυαλίζει επικίνδυνα...

Έκλαψα από τα γέλια και στ' αλήθεια το φχαριστήθηκα πολύ, όταν τον είδα να κοιτάει σύξυλος από το λιμάνι, το κορίτσι που είχε βάλει πλώρη για ντόλτσε βίτα στο επόμενο νησί με τις συμφοιτήτριες, να του κουνάει το μαντήλι στο ρυθμό του πλοίου που σφύριζε,  ενώ άφηνε πίσω του το λιμάνι και το κελεπούρι μαζί!

Το χάσαμε το κορμί, πατριώτη!!! (ένιωσα μια πελώρια λαχτάρα να του φωνάξω...)  Δεν το 'ξερες ρε ψευτόμαγκα, ότι κάποτε ως κι οι σκλάβοι ξυπνούν και επαναστατούν;  

Θα 'θελα μόνο, να ΄μαι  από μια μεριά να δω την μαγκιά σου, τώρα που  θα πας μόνος στο χωριό σου και τι θα πεις στον κύρη σου για τη νύφη!  Μόνος θα τα πατήσεις τα σταφύλια ομορφΑντρα μου, για να μάθεις ποιος είναι ο κακομοίρης!!  Άντε γεια τώρα και  καλά κρασσά! 

 

Άλλη μια ιστορία για γέλια και για...κλάματα! Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι τυχαία!

Γι' αυτό αν θέλετε ακούστε μια συμβουλή: Όταν βρίσκεστε σε πολυσύχναστα σημεία,  να είστε πιο προσεκτικοί σε όσα λέτε και κάνετε, αν δεν επιθυμείτε να γράψετε ιστορία! Μπορεί χωρίς να το θέλετε, να προκαλέσετε (ως) και εγκεφαλικά!

Το καλοκαίρι ακόμη, καλά κρατεί…

Έχουμε να δούμε και ν’ ακούσουμε πολλά ευτράπελα! Εδώ στο ewoman θα είμαστε, να τα λέμε και να διασκεδάζουμε με ιστορίες για γέλια και για κλάματα!

Συνεχίζεται…