Η γήινη Παρθένος: Η νεαρά του ζωδιακού δίνει μαθήματα για τάξη και οργάνωση

Η γήινη Παρθένος: Η νεαρά του ζωδιακού δίνει μαθήματα για τάξη και οργάνωση.

Φίλη Παρθένε χαίρε,

Ήρθαν τα σεμνά σου γενέθλια από 24 Αυγούστου έως 23 Σεπτεμβρίου και καλό είναι να μην ακουστεί κανείς να λέει «καλό χειμώνα» ως τη φθινοπωρινή ισημερία, γιατί θίγει και εσένα που μυρίζεις καλοκαιράκι.

Ως ζώδιο της Γης, ευμετάβλητο με κυβερνήτη τον Ερμή,  έχεις τα εξής στοιχεία: Ένας ισχυρός, συντηρητικός και πρακτικός τύπος,  σε σημείο που ακόμα και αν στο μυαλό σου επικρατεί το απόλυτο χάος,  σίγουρα και αυτό είναι απολύτως προγραμματισμένο χωρίς ανησυχίες για λεπτομέρειες που θα χαλάσουν το σύνολο και την ηρεμία της ημέρας.

Αναλύοντας μια Παρθένο σε αδρές γραμμές,  είναι ένα άτομο το οποίο δε δέχεται οτιδήποτε αντιβαίνει στη λογική του. Αυτό έχει σαν αυτονόητο αποτέλεσμα,  να κοσκινίζει όλα τα συναισθήματα,  με συνέπειες που δε θα αναφέρω επίτηδες. Δε θέλω να φανώ αγενής, ειρωνική και επικριτική,  διότι θα εξοργιστείς τα μάλα και ίσως δε συνεχίσεις ούτε την ανάγνωση του παρόντος.

Μολονότι δεν σου αρέσει η κριτική προς το πρόσωπό σου,  είσαι ο μαιτρ της,  αναλύοντας, επικρίνοντας και παρατηρώντας τα πάντα σε επίπεδο ψυχαναγκασμού. Σε καταστάσεις αμφιλεγόμενης ψυχικής ισορροπίας,  υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να ασχολείσαι με ασημαντότητες,  τις οποίες ουδείς προσέχει και ούτε πρόκειται,  καθώς μόνο εσύ τις είδες (ίσως και τις επινόησες) με λατρεία προς αυτές που ανάγεται σε θρησκευτικό φανατισμό στην αίρεση της τελειομανίας (δική μου νέα αίρεση για Παρθένους). Υπάρχει και τιμωρία για όσους δε δίνουν σημασία στα παραπάνω. Γίνεσαι δύσπιστη, γκρινιάρα και ακόμα πιο επικριτική,  με τρόπο αδιάλλακτο, ξεπερνώντας ακόμα και την έμφυτη συστολή σου.

Η παρέα με μια Παρθένο έχει χρήσιμα οφέλη,  γιατί είναι αξιόπιστη, δε θέλει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής,  ωστόσο πάντα έχει να δώσει μια έξυπνη συμβουλή για το πώς καθαρίζουμε σωστά οικία και εαυτόν, πώς να διαλέγουμε βιολογικά και υγιεινά εδέσματα, ιδέες για ωραία βιβλία που διάβασε και προτάσεις για εξορμήσεις στη φύση που αγαπά.

Πριν περάσουμε στη πρόβλεψή σου θα δούμε και μερικούς παραλληλισμούς με το σύμβολό σου. Είναι μια αγνή, νέα κοπέλα. Έτσι και εσύ χαρακτηρίζεσαι από ανθρωπιστικές ιδέες μιας ιδεαλίστριας εφήβου,  που μόλις μαθαίνει τον κόσμο. Επίσης όταν δοκιμάζεις νέα πράγματα που σου αρέσουν,  είσαι ενθουσιασμένη σαν πραγματικά να τα βίωσες για πρώτη φορά.

Φέτος, ο Ουρανός από τον Ταύρο σε ωθεί μέσω κοινής λογικής,  να οργανώσεις την οικογένειά σου και να βρεις λύσεις που αναζητούσες καιρό. Ο Κρόνος από τον Αιγόκερω, αν είσαι ελεύθερη,  σε κάνει να μην ψάχνεις για κανένα και αν είσαι ήδη σε σχέση,  να ασχολείσαι με οτιδήποτε άλλο πλην του συντρόφου. Προσοχή στους ανάδρομους Ερμήδες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς  γιατί ενδέχεται να φέρουν ξαφνικές διαφωνίες που δεν ήταν στο πρόγραμμα και θα αρχίσεις τα δικά σου.

Το καλοκαιράκι είναι ακόμα εδώ και έχεις γενέθλια.

Μανδάμ Αστερόεσσα.