Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο εύκολα αλμυρά κουλουράκια κουρού!

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο εύκολα αλμυρά κουλουράκια κουρού!

Τα πιο γρήγορα και τα πιο εύκολα αλμυρά κουλουράκια κουρού σε ότι γεύση προτιμάτε, η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman!

Ένα νοστιμότατο, ελαφρύ και τραγανό σνακ για όλες τις ώρες, ιδανικό για κολατσιό στη δουλειά και στο σχολείο, για να συνοδεύσετε το τσάι σας, τον καφέ σας, ή ακόμη απλά για να τα πάτε ως δώρο, σε μια επίσκεψη!

Υλικά:

1 πλάκα βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.γλ. αλάτι

2 κ. γλ. ζάχαρη.

1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ, νερό

1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο

1 φαρίνα

1 αυγό και λίγο γάλα για επάλειψη 

παπαρουνόσπορος, σουσάμι ή μαυροσούσαμο για πασπάλισμα

Γέμιση της αρεσκείας σας:

κόκκινη πιπεριά, ή λιαστή ντομάτα, ή ελιά, ή τυρί, κεφαλοτύρι, κίτρινο τυρί, ή καρότο ή ότι άλλο φανταστείτε κι αγαπάτε!

Εκτέλεση:

Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το βιτάμ και με το χέρι τρίβουμε το βιτάμ με το αλεύρι. Μόλις γίνει ένα μίγμα ρίχνουμε το νεράκι. Προσθέτουμε γέμιση της αρεσκείας μας, αναλόγως τη γεύση που θέλουμε, όπως κόκκινη πιπεριά, ή λιαστή ντομάτα, ή ελιά, ή τυρί, κεφαλοτύρι, κίτρινο τυρί, ή καρότο και τ΄ανακατεύουμε στη ζύμη.

Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε μέγεθος μπουκιάς αλείφουμε με μείγμα κρόκο αυγού, λίγο γάλα και λίγο αλάτι, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στους 180 ο C για 45' περίπου (ή και λιγότερο, ανάλογα τον φούρνο) ώστε να στεγνώσουν και να είναι τραγανά.

Tip:

Αν παραλείψουμε το σπορέλαιο μπορούμε να φτιάξουμε πιτάκια κουρού με ότι γέμιση θέλουμε! Θα τα ψήσουμε  λιγότερη ώρα ώστε να μην στεγνώσουν και  να είναι αφράτα!

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο εύκολα αλμυρά κουλουράκια γκουρού!

Καλοφάγωτα!!

* Ευχαριστώ το κορίτσι μου τη νέα νοικοκυρούλα και φρέσκια μανούλα, Κατερίνα Κυριατζάκη γι' αυτή τη συνταγή!