Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό του κουταλιού καρότο

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό του κουταλιού καρότο

Γλυκό καρότο, ένα ξεχωριστό τραγανό γλυκό του κουταλιού με κεχριμπαρένιο χρώμα η συνταγή του ewoman για σήμερα!

Απολαύστε το σκέτο, με γιαούρτι ή κρέμες!

Υλικά:

1 κιλό καρότα κομμένα σε χοντρά μπαστουνάκια

1 κιλό ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

2 βανίλιες

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε χοντρά μπαστουνάκια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε τα καρότα και την κανέλα και τα αφήνουμε 30' να βράσουν όλα μαζί. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό για μία μέρα. Την επόμενη, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και ξαναβράζουμε για 15΄ μέχρι να δέσει το σιρόπι. Τέλος αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.

Καλή απόλαυση!