Θα’ μαστε για πάντα δυο ψυχές, δυο σώματα, μια αγάπη

Θα’ μαστε για πάντα δυο ψυχές, δυο σώματα, μια αγάπη

Τα πιο όμορφα μου ποιήματα , τα’ χω γράψει πάνω στο κορμί σου και με τη δύναμη της ψυχής σου τα’ χω σφραγίσει εκεί με μπόλικη αγάπη για να μη χαθούν ποτέ.

Γιατί μόνο έτσι μπορώ να ξέρω πως θα είναι ασφαλή σε κάθε φουρτούνα που θα έρχεται για να ξεσηκώσει την ήρεμη ζωή μας, μόνο έτσι θα ξέρω ότι κανένα ουράνιο τόξο που θα βγαίνει, δεν θα μας ξεγελάσει ποτέ και θα μεταμορφωθεί πάλι σε βροχή.

Ξέρω μάτια μου, πως φυλακίζοντας τον έρωτα δεν μπορείς να τον προστατέψεις απόλυτα, γιατί πάντα θα βρίσκεται κάτι που θα καταφέρνει να τον πληγώσει. Ξέρω πως αυτά τα ποιήματα που γράψαμε μαζί, όσο καλά κρυμμένα κι αν είναι θα ξεχειλίσουν κάποια στιγμή από τα μάτια και την ψυχή μας και με συνένοχο το φεγγάρι που θα τους φωτίζει θα βρίσκουν  πάντα τρόπο να μας αποκαλύπτουν και να μας μαρτυρούν.
Μόνο που εγώ έχω μάθει όμως βλέπεις να προστατεύω όλα όσα αγαπώ βάζοντάς τα μέσα σε γυάλινα κουτιά για να μην μου πάθουν ποτέ τίποτα. Έχω μάθει να τα  αγαπώ σιωπηλά και την δύναμη της αγάπης μου να την αποδεικνύω μόνο μέσα από τις πράξεις μου.

Έτσι ακόμα και αν η θέση της αγάπης μας κάποια στιγμή αποκαλυφτεί, ακόμα κι αν όλοι μάθουν τελικά την κρυψώνα της, είμαι ικανή προκειμένου να προστατέψω τον πολύτιμο αυτό θησαυρό μας, να μεταμορφωθώ από την πριγκίπισσα των ματιών σου σε ιππότη της ζωής σου και να παλέψω μαζί με σένα για την αγάπη μας.
Είμαι ικανή ακόμα και να μονομαχήσω με όσους θα προσπαθήσουν να κλέψουν τα ποιήματα μας.
Βλέπεις, ξέρω πως για να καρπωθεί μια σχέση δεν αρκεί να παλεύει μόνο ο ένας, αλλά χρειάζεται να παλεύουν και οι δυο. Ξέρω πως για να νικήσει η αγάπη, όσο μεγάλη κι αν είναι αυτή, δεν φτάνει μόνο η δύναμη ενός ιππότη, κι έτσι για να προσθέσω λίγη παραπάνω δύναμη στη δύναμή σου θα ήθελα να ξέρεις πως….

Θα’ μαι πάντα κοντά σου, για να μην νιώσεις ποτέ σου μόνος. Θα’ μαι μαζί σου σε όλες τις μάχες που θα δώσεις να σου δίνω δύναμη από το χαμόγελο μου. Θα’ μαι εκεί σε όλες σου τις στιγμές, για να έχεις με κάποιον να τις μοιραστείς. Θα μεταμορφώνομαι σε αστέρι για να με βλέπεις τις νύχτες που δεν θα σε πιάνει ο ύπνος για να μπορείς να κοιμηθείς.
Θα γίνομαι χαρούμενο τραγούδι στα χείλη σου όταν θα ξυπνάς και η μέρα σου να φτιάχνει.
Θα’ μαι το φιλί εκείνο που θα σε βυθίζει σε πελάγη ευτυχίας και θα σε ταξιδεύει πάνω σε κύματα. Θα γίνομαι η βροχή που θα καθαρίζει την θλίψη από το πρόσωπο σου για να συνεχίζει να λάμπει όπως πάντα. Θα’ μαι εκείνη ακριβώς η πεθαμένη ελπίδα σου που θα γεννιέται ξανά με μία μόνο αγκαλιά.

κι αν θέλεις περισσότερη δύναμη για να αντέξεις μάθε πως….

Θα’ μαι η στεριά σου μες στην άγρια θάλασσα που θα σε βυθίζει.

Θα’ μαι για σένα ένα ταξίδι δίχως τέλος κι εσύ ο καπετάνιος που θα το οδηγεί.

Θα’ μαι εκείνο το κόκκινο χρώμα που θα φουντώνει το πάθος της ζωής σου.

Θα’ μαι η φωτιά  που με την ορμή της θα σε ζεσταίνει και θα καίει οτιδήποτε σε πληγώνει.

Θα’ μαι για σένα αυτό το «πάντα»  που ποτέ κανείς  δεν το πίστεψε.

Κι όταν εσύ θα λείπεις μακριά και θα πολεμάς για την αγάπη μας, κι όταν θα προσπαθείς να πάρεις πίσω όσα ποιήματα μας κλέψαμε, όταν θα μάχεσαι με την ελπίδα πως κάποτε θα νικήσεις και θα γυρίσεις στο βασίλειο θέλω να ξέρεις πως…

«Θα μαι εκεί για σένα, δυο κορμιά σαν ένα». Θα’ μαι εκεί να φυλάω μαζί με την αγάπη μας όσα μας απόμειναν από αυτά που φτιάξαμε. Θα περιμένω με λαχτάρα το πότε θα επιστρέψεις και θα φέρεις μαζί σου όλα όσα μας ανήκουν, για να ολοκληρωθεί η αγάπη μας. Λένε πως ο έρωτας μετά από πολλές μάχες δυναμώνει. Έτσι κι εμείς ύστερα από πολλές, ίσως θα είμαστε πλέον σε θέση να επισφραγίσουμε μια για πάντα τα ποιήματά μας χωρίς να φοβόμαστε πια ότι κάποια στιγμή μπορεί κάποιος πάλι να μας τα κλέψει.

Κι έτσι θα’ μαστε για πάντα δυο ψυχές, δυο σώματα, μια αγάπη.
Έτσι είναι όμως η αγάπη, μια και μοναδική.

Ασημίνα Μάνου