Αρμέλα Τσόκι: Επί σκηνής νιώθω δέος, ευθύνη και άγχος

Αρμέλα Τσόκι: Επί σκηνής νιώθω δέος, ευθύνη και άγχος

Η επιτυχημένη παράσταση 05.05 του Απόστολου Θηβαίου, ανεβαίνει φέτος κάθε Σάββατο στο Studio Κυψέλης. Το Ewoman και η Ιουστίνα Φιλιππίδου, μίλησαν με την πρωταγωνίστρια Αρμέλα Τσόκι.
 

Παρουσιάστε μας με λίγα λόγια τον εαυτό σας.

Eίμαι λίγο «λαθρεπιβάτης». Οι σπουδές μου σχετίζονται με τον κλάδο των Οικονομικών, όπου και απασχολούμαι ως ιδιωτικός υπάλληλος. Συνειδητά δεν μπήκα σε δραματική σχολή καθώς το αντιμετώπιζα σαν χόμπι. Βεβαίως ο χώρος της υποκριτικής είναι η μεγάλη μου αγάπη. Η ενασχόλησή μου με το θέατρο ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια στην Θεατρική ομάδα της Ράσμι Σούκουλη, όπου μέχρι και σήμερα ανεβάζουμε διάφορες παραστάσεις.

arme-ewoman
 

Η παράσταση που πρωταγωνιστείτε τιτλοφορείται «05:05»: Τι συνέβη εκείνη την ώρα;

Ο τίτλος 05:05 θα μπορούσε να έχει πολλές έννοιες. Από τη δική μου οπτική γωνία θα το χαρακτήριζα ως τα τελευταία ωμά και άγρια 05 λεπτά και 05 δευτερόλεπτα πριν συνδεθεί η ζωή με τον θάνατο, η γαλήνη με την τρελά, η αγάπη με το μίσος.
 

«Δυο ηθοποιοί και ένα πιάνο αναμετρώνται με τη καθημερινή πρακτική του πολέμου»: Μερικές διευκρινήσεις για τον ρόλο σας και την υπόθεση του έργου.

Το έργο είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, ένα περιστατικό που συνέβη κάποτε στην Αργεντινή. Ένα έγκλημα ενός «πατέρα» εναντίον του ίδιου του του παιδιού, που με το άκουσμά του και μόνο συνταράσσει την ανθρώπινη φύση και τον ανθρώπινο νου. Ο ρόλος που υποδύομαι είναι της κόρης. Ένα νεαρό κορίτσι με κινητικά προβλήματα που έχασε άδοξα την ζωή της, με έναν συναισθηματικό κόσμο μπερδεμένο και έτοιμο να εκραγεί με άγνωστες συνέπειες.
 

Θεωρείτε πως ο χαρακτήρας που ερμηνεύετε έχει στοιχεία από την προσωπικότητά σας ή πρόκειται για έναν κόντρα ρόλο;

Ο ρόλος με ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή γιατί ήταν ένας ρόλος που με πήγε πίσω στη δικιά μου παιδική ηλικία κατά κάποιον τρόπο. Υποδύομαι ένα χαρακτήρα που θα έλεγα ότι είναι κάπως κόντρα ρόλος και αυτό για μένα είναι μια πρόκληση. Η Μαρία είναι ένας πολύπλευρος χαρακτήρας, που δε γνωρίζεις πώς θα αντιδράσει σε κάθε ερέθισμα που δέχεται.

05

 

Περιγράψτε μας πώς αισθάνεστε επί σκηνής.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι. Κάθε φορά είναι διαφορετικά, αλλά υπάρχει μια κοινή βάση συναισθημάτων. Νιώθω δέος, ευθύνη, άγχος αλλά συνάμα μεγάλη χαρά όταν στο τέλος κάθε παράστασης έρχεται το χειροκρότημα και τα όμορφα λόγια του κοινού.

Συνέντευξη στην Ιουστίνα Φιλιππίδου.

--------------------------------------------

Λίγα λόγια για το έργο

Μια χαμένη ευκαιρία, ένας διαλυμένος κόσμος, καλά φυλαγμένος στον εξώστη μιας μητρόπολης. Ένας πατέρας, σκιά και κίνδυνος του εαυτού του και ένα κορίτσι που ίσως να μην υπήρξε ποτέ, παρόν περισσότερο από ποτέ στον νου και την φαντασία του νεαρού άνδρα. Τα χαμένα όνειρα και το στοιχείο του μετεωρισμού, έτσι που τίποτε να μην συνιστά δεδομένο στην τρυφερή και σκληρή ιστορία που ανεβαίνει στο Studio Κυψέλης. Σε έναν κόσμο που παλιώνει με καταιγιστικούς ρυθμούς, ανάμεσα στους πηχυαίους τίτλους που μας κατακλύζουν, μια φωνή απελπισμένη, ένας άλλος Ορέστης, θρεμμένος από τον τραχύ ρεαλισμό του καιρού μας.

 

Σημείωμα συγγραφέα-σκηνοθέτη

«Διάβασα για αυτήν την ιστορία κάπου, κάποτε. Μα δεν έχει σημασία πια. Εκείνο το κορίτσι είναι πια χαμένο, ποτέ δεν θα ξεφύγει από τους ύπνους. Και εκείνος που χάθηκε με ένα μικρό ρίγος και ένα μικρό όνειρο που ποτέ και κανείς δεν ονειρεύτηκε..»

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο - Σκηνοθεσία - Μουσική: Απόστολος Θηβαίος

Ερμηνεύουν οι:

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Αρμέλα Τσόκι

Φωτογραφίες - Βίντεο: Μανώλης Δημελλάς - Κοσμάς Ινιωτάκης

Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Το κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί ως βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο από τις εκδόσεις «24 Γράμματα» και είναι διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

 

Ημέρα & ώρα παράστασης

Κάθε Σάββατο στις 19.15

Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

 

Τιμή εισιτηρίου

Γενική είσοδος: 8,00 ευρώ

 

Για κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες

-Τηλ θεάτρου210 8819571

-Facebook page: 05:05