Σόνια Κωτίδου: Συνήθως γοητεύομαι από τα έργα, όχι τους ρόλους

Σόνια Κωτίδου: Συνήθως γοητεύομαι από τα έργα, όχι τους ρόλους

Νέα, ταλαντούχα και πολυπράγμων.Ο λόγος για τη Σόνια Κωτίδου, που φέτος κερδίζει το κοινό πρωταγωνιστώντας σε δύο παραστάσεις. Κάπου ανάμεσα στο» «Victims» και του «Όταν η Μαίρυλιν πέρασε στη λεωφόρο των αστεριών», η Ιουστίνα Φιλιππίδου κατάφερε να τις ξεκλέψει μια όμορφη συνέντευξη.

 

Παρουσιάστε μας τον εαυτό σας: Πού μεγαλώσατε, πού σπουδάσατε, πώς αποφασίσατε να γίνετε ηθοποιός;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασα στη δραματική σχολή του Ροντίδη. Αποφάσισα να ασχοληθώ με το θέατρο όταν συμμετείχα σε μια σχολική παράσταση. Μετά ξεκίνησα να διαβάζω θεατρικά κείμενα και όταν τελείωσα το λύκειο, πήγα στη δραματική σχολή. 

 

Πρωταγωνιστείτε σε δυο παραστάσεις: Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι αυτό από άποψη χρόνου;

Συνεχίζεται το Victims που παίζεται για τρίτη χρονιά και είναι ένα αγαπημένο μου έργο. Παίζω με τον Μιχάλη Ιατρόπουλο, που είναι εξαιρετικός συνεργάτης και καταπληκτικός ηθοποιός. Η άλλη παράσταση που συμμετέχω είναι το «Όταν η Μαίρυλιν πέρασε στη λεωφόρο των αστεριών». Με διευκόλυνε το γεγονός πως το Victims είναι σε επανάληψη, οπότε δε χρειαζόταν να γίνουν πολλές και πολύωρες πρόβες. Έτσι ήταν πιο εύκολο για μένα. 

 

Το βράδυ που η Μαίριλυν πέρασε στη λεωφόρο των αστεριών: Λίγα λόγια για τον ρόλο σας και την υπόθεση της παράστασης.

Στη Μαίρυλιν υποδύομαι την Κάρολ Λόμπαρτ, την Τζόαν Κρόφορντ, τη Βίβιαν Λι και την Χέντι Λαμάρ. Όλοι οι ήρωες είναι νεκροί, συναντιούνται στον άλλο κόσμο και εκεί θυμούνται και αναβιώνουν την ιστορία τους. Το έργο έχει πολύ χιούμορ και κατά κάποιο τρόπο μας υπενθυμίζει πόσο φθαρτοί είναι ακόμα και αυτοί που έζησαν την δόξα και τη λάμψη του Χόλυγουντ και τους θυμόμαστε ακόμη και σήμερα ως μύθους. 

μ

Victims: Τι ρόλο υποδύεστε και πως αυτός συμβάλλει στη ροή του θεατρικού έργου;

Στο Victims υποδύομαι τη Μαρία, ένα μοντέλο ζωγραφικής που βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα στούντιο ζωγραφικής και υποχρεώνεται να ποζάρει για ένα ζωγράφο που κρύβει κάτι πολύ σοβαρό που του συμβαίνει. Η συνάντησή τους θα βοηθήσει τον ζωγράφο να ομολογήσει αυτά που κρατάει μέσα του.

 

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο (πραγματικό ή λογοτεχνικό) που θα θέλατε οπωσδήποτε να ερμηνεύσετε;

Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο ρόλο που θα ήθελα να ερμηνεύσω. Συνήθως γοητεύομαι από τα έργα και όχι από τους ρόλους. Άλλωστε ένα ωραίο έργο κρύβει πάντα σπουδαίους ρόλους.