Εύχομαι να έχεις δίπλα σου διάφανους ανθρώπους

Εύχομαι να έχεις  δίπλα σου διάφανους ανθρώπους(pixabay)

Η ζωή μας σήμερα χαρακτηρίζεται από έναν κουραστικό, αναπόφευκτο ανθρώπινο «θόρυβο».

Πολλοί οι άνθρωποι που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους πάνω στις προσωπικές μας στιγμές, πολλοί εκείνοι που εισβάλλουν μέσα της χωρίς πάντα τις αγνότερες προθέσεις.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν πλέον να χαρακτηριστούν κι ως μέσα κοινωνικής υπερβολής.

Δεχόμαστε ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από εκείνα που μας χωρίζουν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Κατ’ επέκταση είναι σημαντικό να ανταλλάσσονται απόψεις, να δίνεται μια δεύτερη οπτική στη δική μας, να συγκλίνει ο τρόπος σκέψης και θεώρησης των πραγμάτων.

Η ουσία είναι, όμως, πως δίπλα σου, στη μέρα σου, θέλεις ανθρώπους καθαρούς και διάφανους. Ανθρώπους που να εννοούν αυτό που λένε, χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις πίσω από τα λόγια και τις πράξεις τους.

Ανθρώπους που να είναι καλοπροαίρετοι, ειλικρινείς, ευαίσθητοι.

Ανθρώπους που να μη σε προσεγγίζουν με σενάριο, με προσχεδιασμένες συμπεριφορές, με υστεροβουλία, όσο ασήμαντο κι αν είναι αυτό που θέλουν να κερδίσουν για δικό τους όφελος.

Ανθρώπους που να μοιράζονται μαζί σου την ίδια αλήθεια.

Ανθρώπους χωρίς αυτήν την ανυπόστατη υπερβολή, που φτάνει πολλές φορές στα όρια της κολακείας.

Ανθρώπους που να αξίζουν τις υπερβάσεις σου.

Ανθρώπους που να χαίρονται με τις χαρές σου και να σε στηρίζουν στα ζόρια σου, χωρίς να έχουν ζυγίσει πρώτα αν οι ίδιοι χάνουν ή κερδίζουν με τις ζαριές που πέφτουν στη δική σου ζωή.

Ανθρώπους που έρχονται για να μείνουν κι όχι με το ένα πόδι στην πόρτα, ώστε να εξαφανίζονται όταν διαπιστώσουν πως τελικά λάθος τα είχανε υπολογίσει τα κουκιά και δε βγαίνουν..

Κακά τα ψέματα, τούτος ο κόσμος δεν παλεύεται όταν έχεις ανθρώπους καιροσκόπους δίπλα σου σε κάθε μορφή σχέσης. Αργά ή γρήγορα έρχεται η στιγμή που αποκαλύπτονται, χρεώνοντας συχνά θρασύτατα ως δική σου ανεπάρκεια το φευγιό τους.

Γι’ αυτό και σου εύχομαι την καινούρια χρονιά να ξεκαθαρίσει το συναισθηματικό ανθρώπινο φορτίο της ζωής σου και να μείνουν δίπλα σου εκείνοι που μπορείς να δεις μέσα από τις λέξεις και τις πράξεις τους την αντίπερα όχθη. 

Είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν τη ζωή σου καλύτερη, γιατί θέλουν να είσαι καλά.

Γιατί προσπαθούν να είσαι καλά. 

Γιατί νιώθουν τυχεροί που είναι δίπλα σου.

Γιατί νιώθουν περήφανοι που είσαι δίπλα τους.

Ευχή μου να νιώθεις μέσα σου ισορροπημένος, συναισθηματικά ασφαλής και τυχερός, γιατί βρέθηκαν στον δρόμο σου άνθρωποι που θέλουν να μοιραστούν μαζί σου τη σκηνή και όχι το παρασκήνιο.