Καινούριε χρόνε που θα ρθεις, φέρε Ειρήνη

Καινούριε χρόνε που θα ρθεις, φέρε Ειρήνη

"Η ουλή της Βηθλεέμ" είναι έργο του καλλιτέχνη Bansky. Αναπαριστά μια φάτνη μινιατούρα με το Θείο Βρέφος στο εσωτερικό και την Παναγία με τον Ιωσήφ να στέκουν πλάι της. Φόντο τμήμα του τσιμεντένιου Τείχους του Ισραήλ στο οποίο υπάρχει μια τρύπα από οβίδα το ωστικό κύμα της οποίας έχει σχηματίσει ένα αστέρι. 

Οι αρχές του Ισραήλ θεωρούν το Τείχος απαραίτητο μέτρο ασφάλειας, το οποίο αποτρέπει κυρίως την είσοδο Παλαιστινίων βομβιστών-καμικαζι στην Ισραηλινή επικράτεια.

Στον τόπο που γεννήθηκε ο Ιησούς αυτή η τρύπα πήρε την θέση του αστεριού που οδήγησε τους μάγους στη Φάτνη. Ο Ιησούς με την γέννηση του σημάδεψε την Βηθλεέμ και αυτό το έργο τέχνης την ζωή σήμερα στην Βηθλεέμ.

Σε λίγες μέρες περιμένουμε τον καινούριο χρόνο. Από συνήθεια λέμε κάθε φορά. Να είναι καλός, τυχερός. Να φέρει  αγάπη, πλούτη, ευτυχία. 
Κανένας όμως χρόνος μέχρι τώρα δεν έχει νοιαστεί για την Παγκόσμια Ειρήνη ώστε να μην κινδυνεύει κανένα παιδί 
Ο χρόνος είναι τόσο εγωιστής. Τόσο παρτάκιας. Ξέρει ότι σε ένα χρόνο θα φύγει και λέει, ας το κάνει ο επόμενος. Ακούγεται σαν πολιτικός. Τον ενδιαφέρει μόνο να παρει. Να φάει αθώες ζωές και να φύγει. Χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες. Εκείνη τη μάνα που μόλις γέννησε το παιδί της το έχασε μέσα στα συντρίμμια από μια βόμβα.
Γιατί οι σύγχρονοι ηγέτες δεν αφήνουν το αστέρι της Βηθλεέμ να φωτίσει τον δρόμο να έρθουν οι μάγοι να του φέρουν τα δώρα. Αντί για φωτεινό αστέρι έβαλαν μια οβίδα που τρομάζει την παιδική  ψυχή και σκοτώνει τα όνειρα που δεν πρόλαβαν να ζήσουν.

Καινούριε χρόνε που σε λίγο πλησιάζεις δεν θέλω να φέρεις τίποτα. Δε θέλω όμως να πάρεις και καμία παιδική ζωή εξαιτίας ενός πολέμου που κάνουν αυτά τα άρρωστα κτήνη,   για να δείξουν την δύναμη τους. Για να πουλήσουν όπλα και ανθρώπινες ζωές.

Το αστέρι της Βηθλεέμ πρέπει να είναι ένα. Αυτό που φώτισε το δρόμο των μάγων.
Σταμάτα τον πόλεμο. Σταμάτα το κακό που έκαναν οι προηγούμενοι χρόνοι. Μας είπαν ψέματα.Μας υποσχέθηκαν αγάπη, χαρά, ευτυχία αλλά δεν έφεραν τίποτα από αυτά.
Από την στιγμή που πεθαίνει έστω και ένα παιδί από οβίδα πολέμου, σε αυτόν τον πλανήτη δεν μπορεί να υπάρχει ούτε αγάπη, ούτε ευτυχία ούτε χαρά.

Είσαι έτοιμος καινούριε χρόνε να αναλάβεις αυτό το δύσκολο έργο; Να σταματήσεις τον πόλεμο.

Στο τείχος του έργου που υπάρχει η ουλή της Βηθλεέμ υπάρχουν επίσης γκράφιτι που εικονίζουν μια καρδιά, που αντιπροσωπεύει την αγάπη καθώς και το σήμα της Ειρήνης.

Την Ειρήνη έχουν ανάγκη τα παιδιά για να μεγαλώσουν χωρίς φόβο. Χωρίς κλάματα. Αυτήν να φέρεις φωτίζοντας τον δρόμο τους να βρούν τα όνειρα τους.
Καλή Πρωτοχρονιά!