Η συνταγή της ημέρας: Ρεβυθόρυζο με βούτυρο και λεμόνι!

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβυθόρυζο με βούτυρο και λεμόνι!

Μία πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψετε, διαφορετική από τα συνηθισμένα, ρεβυθόρυζο με βούτυρο και λεμόνι, η συνταγή της ημέρας, σήμερα στο ewoman. Μια άλλη εκδοχή με ρεβίθια που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Υλικά:

500 γρ. ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι για πιλάφι

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 δαφνόφυλλο

2 κ.σ. βούτυρο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

λίγο αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Σουρώνουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τη δάφνη να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει το νερό, ξαφρίζουμε με μια κουτάλα μέχρι να σταματήσει να σχηματίζεται αφρός. Αλάτι δεν βάζουμε για να μην σκληρύνουν τα ρεβίθια. Τα βράζουμε περίπου 50' μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια σουρώνουμε, φροντίζοντας να κρατήσουμε 3 φλιτζάνια νερό, μέσα στο οποίο έβρασαν. Έπειτα σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με το ρύζι μέχρι να ξανθύνουν. Μετά προσθέτουμε τα ρεβίθια, το νερό που κρατήσαμε, το βούτυρο, το λεμόνι και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι. Το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό και μελωμένο, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5' και έπειτα σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!