Ο Υδροχόος από την καλή και από την ανάποδη

Ο Υδροχόος από την καλή και από την ανάποδη

Αγαπημένη μου Υδροχοοαναγνώστρια,

Έφθασαν και τα δικά σου γενέθλια τα οποία άρχισαν από 20 Ιανουαρίου και τελειώνουν 19 Φεβρουαρίου. Είμαι εδώ να πούμε δυο λογάκια για σένα, μαζί με πρόβλεψάρα για το έτος που μόλις άρχισε να ξεδιπλώνει τις δυνατότητες του.

 Αρχικά να σε ενημερώσω ότι είσαι ζώδιο του Σταθερού σταυρού, με στοιχείο τον Αέρα, πρώην κυβερνήτη τον Κρόνο και νυν κυβερνήτη τον Ουρανό. Πολύ πράμα μαζεύτηκε με νυν και πρώην… Αυτός ο ασύμβατος συνδυασμός πλανητικών ιδιοτήτων χρωματίζει και εσένα, για αυτό είσαι ο αντισυμβατικός νεροκουβαλητής του ζωδιακού. 

Σαν εκπρόσωπος του Σταθερού σταυρού έχεις το χαρακτηριστικό της πίστης, ειδικά στις φιλίες και στην ιδεολογία σου. Στα θετικά σου συγκαταλέγεται η ευθύτητα, η ειλικρίνεια και η ανιδιοτελής αγάπη/στήριξη προς το συνάνθρωπο χωρίς ζήλια ή φθόνο. Φυσικά ως προς την ειλικρίνεια ενέχει ο φόβος να το παρακάνεις και να γίνεις απότομη, παντελώς αγενής και ειρωνική.

Το στοιχείο σου είναι ο Αέρας ο οποίος σε κάνει ονειροπόλα, ιδεαλίστρια, πρωτότυπη στα καλά σου και στα κακά σου φευγάτη, σαλταρισμένη, ό.τι να’ ναι, αναίσθητη και αδιάφορη. Στα αναφέρω χωρίς περιστροφές ώστε να τα έχεις υπόψη σου και να τα μετριάσεις, την επόμενη φορά που κάποιο ανυποψίαστο «θύμα» θα αντιμετωπίσει τέτοια αποκλίνουσα συμπεριφορά.

Οι δυο κυβερνήτες σου Κρόνος και Ουρανός συνδυάζουν διαφορετικές ιδιότητες, συχνά αντικρουόμενες. Ο Κρόνος σου δίνει πείσμα, τάσεις για αυτοαπομόνωση και σωστή κρίση: Σε περίπτωση που οι άνθρωποι προδώσουν την εμπιστοσύνη σου με άκρα σοβαρότητα αποσύρεσαι από το προσκήνιο. 

Ο Ουρανός από την άλλη σε σφυροκοπά με ασυμβίβαστες ιδέες, φόβο δέσμευσης, υπερευαισθησία αλλά και απόλυτο σεβασμό στη ατομικότητα και διαφορετικότητα των ανθρώπων. Σου αρέσει να διαλύεις τα στερεότυπα δημιουργώντας τη δική σου ανθρωπιστική φιλοσοφία. 

Άγια όλα αυτά αν τα χρησιμοποιήσεις με σύνεση δεδομένου ότι σε αντίθετη περίπτωση στην καλύτερη εκδοχή απλά θα μείνεις μόνη σου αφού δε θα σε καταλαβαίνει κανείς και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί και να κλειστείς οικειοθελώς σε κανένα ψυχιατρείο.

Αρκετά με αυτά ήρθε η ώρα για την πρόβλεψή σου: Ο πρώην κυβερνήτης σου ο Κρόνος μαζί με Δία και Ερμή, βρίσκεται στο πιο σκοτεινό σημείο (στον 12ο οίκο). Αυτό θα προκαλέσει προβλήματα παρασκηνιακής φύσης σχετικά με τα επαγγελματικά-οικονομικά και πολλές άλλες υποθέσεις σου θα έχουν εκνευριστικά αργή εξέλιξη ως τις 23 Μαρτίου. 

Μετά ο Κρόνος εμφανίζεται μπρος στο μουτράκι σου και τα παραπάνω αναφερόμενα λαμβάνουν τέλος. Τώρα μαθαίνεις πια τι σε κρατούσε πίσω! Από 4 Απριλίου και μετά η Αφροδίτη μετακινείται στο Δίδυμο φέρνοντας μαζί της ζεστό και φρέσκο €. 

Προσοχή στη διαχείρισή του, ειδικά κατά την ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο το Μάιο (καλό είναι όποτε ακούς ανάδρομα να μαζεύεσαι χωρίς να το φιλοσοφείς πολύ). Από 29 Ιουνίου ο Άρης μπαίνει στον Κριό και ενεργοποιείται ξανά η σταδιοδρομία. Άδραξε ευκαιρίες μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και μετά πάτα pause μέχρι 14 Νοεμβρίου που ο Άρης γυρνά ανάδρομος (εφαρμόζεις και εδώ τη συμβουλή για ανάδρομους).

Τέλος μάθε ότι η χρονιά θα ναι ψιλοτρελιάρα και ησυχία δε θα έχεις με εναλλαγές και αέναη κίνηση. Όταν ορθοδρομήσει και ο Άρης και μέχρι τέλος του έτους ηρεμείς, γουστάρεις όμορφα και σχεδιάζεις τι θα κάνεις τις γιορτές με κέφι και πρωτότυπο στυλ. Κλείνω το παρόν με το σύνθημα σου: Ζήσε και άσε και τους άλλους να ζήσουν!