Η Σοφία Καζαντζιάν και ο Μάριος Ιορδάνου μπαίνουν «Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα»

Το ewoman πάει θέατρο: Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα

Σοφία Καζαντζιάν και Μάριος Ιορδάνου. Τι να πρωτοπείς γι’ αυτό το ζευγάρι. Τη Σοφία τη γνώρισα ιντερνετικά και αμέσως κατάλαβα την ευγένειά της. Τον Μάριο τον είχα δει στη μεγάλη οθόνη στο «Λάρισα Εμπιστευτικό» και τον χάζευα με τις φίλες μου. Η Σοφία και ο Μάριος είναι ζευγάρι και στη σκηνή μα και στην πραγματική ζωή. Πολυτάλαντοι και οι δυο, με τη Σοφία να είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, χορεύτρια. τραγουδίστρια και θεατρική παραγωγός και με τον Μάριο ηθοποιό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο. Δε θα μπορούσε αυτό το αχτύπητο δίδυμο να μην παράγει ένα απόλυτα δημιουργικό αποτέλεσμα. 

Τους συνάντησα τυχαία από κοντά στο νοσοκομείο που δουλεύω τα πρωινά και τους λάτρεψα και τους δυο. Ζεστοί άνθρωποι, γελαστοί που τους νιώθεις αμέσως φίλους σου. Παρακολουθώντας από μακριά τη δουλειά τους πήρα το θάρρος να ζητήσω μια μικρή συνέντευξη. Μου την παρέδωσε η Σοφία με χαρά και ιδού:

Σε ξέρω ελάχιστα, σε θαυμάζω ήδη πολύ και εσένα και τον Μάριο. Ξέρω πως είστε μαζί πολλά και κυρίως δημιουργικά χρόνια. Πόσο εύκολο είναι να κρατήσεις μία σχέση που τρώει τόσο πολύ χρόνο ο ένας με τον άλλον; Δε σε φτάνει σε κορεσμό;

Το να έχω τον Μάριο δίπλα μου, κάνει τη ζωή μου πιο εύκολη, πιο δημιουργική! Κάθε σχέση είναι διαφορετική. Στη δική μας περίπτωση, οι 24 ώρες της ημέρας δεν είναι αρκετές. 

frkafka-ewoman

Πες μου για τις συνεργασίες σου με τον Μάριο. Τι σας άφησε αυτή η εμπειρία;

Τα τελευταία χρόνια έχουμε αποφασίσει με τον Μάριο να δημιουργούμε τις δικές μας παραστάσεις και αυτό συνεπάγεται να έχουμε ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ακριβώς όπως το έχουμε οραματιστεί. Στο όνειρο δε χωράνε εκπτώσεις.

Έχετε βιώσει την αποτυχία κάποιας παράστασης; Και αν ναι πώς το αντιμετωπίσατε;

Κάθε μας βήμα γίνεται με σχεδιασμό, πολλή δουλειά και ακόμα περισσότερη αγάπη. Γι' αυτό και το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα μας έχει δικαιώσει. Ο κόσμος ανταποκρίνεται με θέρμη στις παραστάσεις μας και τις στηρίζει. Είναι πολύ σημαντικό να ζεις από αυτό που αγαπάς.

Μίλησέ μας για την παράσταση "Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα". Για την ιδέα, για την υλοποίησή της και για τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς.

Είναι μία πολύ ξεχωριστή παράσταση. Για πρώτη φορά το έργο του Κάφκα θα ανέβει ως μαύρη κωμωδία. Ο κόσμος θα δει επί σκηνής να ζωντανεύουν οι πιο σημαντικοί χαρακτήρες από τη ζωή και το έργο του και θα διεισδύσουν πραγματικά στο μαγικό κόσμο του Φραντς Κάφκα.

frants_ka-ewoman

Πώς ήταν το καλοκαίρι σας; Είχε ξεκούραση ή δημιουργία;

Το να εκφράζεσαι μέσα από την τέχνη που αγαπάς είναι ξεκούραση. Εμείς περιοδεύουμε και το καλοκαίρι και τον χειμώνα σε Ελλάδα και εξωτερικό και αυτός ο συνδυασμός θεάτρου και ταξιδιών είναι μαγικός.

Πού μπορούμε να δούμε τη νέα σας παράσταση;

Στην υπέροχη σκηνή του θεάτρου Altera Pars τον Φεβρουάριο, Σάββατο και Κυριακή στις 18:00.

frakafka-ewoman

Τι θα συμβουλεύατε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη;

Ο Ρίλκε, όταν τον ρώτησε ένας μαθητής του εάν πρέπει να συνεχίσει να γράφει, του απάντησε: "Ρώτησε τον εαυτό σου. Αν δε γράψεις, θα πεθάνεις. Και τότε, να συνεχίσεις να γράφεις χωρίς να ρωτάς κανέναν."

Σε ευχαριστώ πολύ!

Εγώ σε ευχαριστώ για τη συνέντευξη αυτή καθώς και για τις προσκλήσεις που κάνεις δώρο στους αναγνώστες μας. Θα σε παρακολουθώ πάντα και εύχομαι και στους δυο σας τα καλύτερα. Με μακροημέρευση, αγάπη, δημιουργικότητα και ό,τι άλλο ποθεί η καρδιά σας.