Η συνταγή της ημέρας: Αρβανίτικο κοτόπουλο με Ντόντιλιες

Η συνταγή της ημέρας: Αρβανίτικο κοτόπουλο με ντόντιλιες

Κάποιες συνταγές που προέρχονται από το παρελθόν αν και ξεχασμένες είναι πεντανόστιμες.

Σήμερα λοιπόν φτιάξαμε αρβανίτικο κοτόπουλο με ξίδι.

Και επειδή είναι Τσικνοπέμπτη και σαν σήμερα στην περιοχή μου, το Μενίδι, οι νοικοκυρές έφτιαχναν Ντόντιλιες, χειροποίητα σπιτικά ζυμαρικά (την συνταγή θα βρείτε εδώ) συνδυάζουμε το αρβανίτικο κοτόπουλο με τις Ντόντιλιες.

Το αποτέλεσμα; Άκρως εντυπωσιακό για τον ουρανίσκο σας. Το τρως και λες τα έζησα όλα.

Πάμε να δούμε την συνταγή για το κοτόπουλο.

-1 κοτόπουλο βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής σε κομμάτια.

- 1 ποτήρι του νερού ξίδι από κρασί.

- 10 σκελίδες σκόρδο.

- Σάλτσα τομάτας (1-1,5 ποτήρια του νερού)

- Ελαιόλαδο

-Ζεστό νερό.1 ποτήρι του νερού και λίγο λιγότερο.

-Αλάτι, πιπέρι.

Σε φρέσκο ελαιόλαδο τηγανίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου να χρυσίσουν.

Ένα- ένα μόλις ροδίσουν τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα.

Σοτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα, κομμένα χοντρά στο ίδιο τηγάνι.

Προσοχή μην μαυρίσουν τα σκόρδα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι και την σάλτσα τομάτας Σωταρουμε ελαφρά,σε χαμηλή φωτιά.

Αφήνουμε 3λεπτα να δώσει το σκόρδο τα αρώματα του.

Ρίχνουμε στη ζεστή κατσαρόλα το ξίδι 

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστεί.

Αλάτι, πιπέρι.

Προσθέτουμε το ζεστό νερό για να βράσει.

Πολύ προσοχή να μην κολλήσει.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό.

Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει όχι απλά ικανοποιημένους αλλά ενθουσιασμένους. Η φίνα και μυρωδάτη σάλτσα κάνει το κοτόπουλο απόλυτα γευστικό.

Είναι πράγματι μια από τις καλύτερες σάλτσες που έχετε δοκιμάσει για κοκκινιστό κοτόπουλο.

Πολλοί το συνοδεύουν με ρύζι ή μακαρόνια. Εμείς για σήμερα το συνοδεύσαμε με τις παραδοσιακές Μενιδιατικες Ντόντιλιες.

Όπως προαναφέραμε το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Αρβανίτικο κοτόπουλο λοιπόν με Ντόντιλιες για σημερα.

Καλή σας όρεξη!

ntontilies-ewoman