Μένουμε σπίτι: Ιδέες για να περάσουν οι μέρες μας όμορφα

Μένουμε σπίτι: Ιδέες για να περάσουν οι μέρες μας όμορφα

Η καμπάνια του Υπουργείου Υγείας έχει στόχο να μας προστατεύσει και να ελέγξει την πανδημία που έχει ξεσπάσει. Δυστυχώς, τα κρούσματα αυξάνονται και καθένας μας, με ατομική ευθύνη και κοινωνική συνείδηση, πρέπει να υπακούσει στο #μένουμεσπίτι. Δύο εβδομάδες μπορούν να είναι σωτήριες για τους δικούς μας ευάλωτους ανθρώπους και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να τις στερηθούμε, αφού τους αγαπάμε.

 

Μένουμε σπίτι, λοιπόν, και σας έχω μερικές ιδέες για να περάσουμε όμορφα.

1. Ξεκαθάρισμα.

Θυμάσαι που έλεγες πως η ντουλάπα σου είναι χάλια; Θυμάσαι που παραπονέθηκες ότι δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για να ασχοληθείς με αυτό; Ορίστε. Δύο εβδομάδες με άπλετο χρόνο. Δεν μπορείς να πας για καφέ, για φαγητό ή οτιδήποτε άλλο. Άρα, μπορείς να αφιερώσεις τον χρόνο σου σε αυτό που δεν προλάβαινες.

 

2. To do list. Ξεκίνα τα τσεκ!

Κάθε Κυριακή σημειώνεις στην ατζέντα σου ένα σωρό πράγματα που θα ήθελες να έχεις πετύχει μέσα στην εβδομάδα. (Τι όχι;) Κι όλα αναβάλλονται για την επόμενη γιατί "να, μωρέ, βαρέθηκα", "κι αύριο μέρα είναι", και "εντάξει θα το κάνω κάποια στιγμή". Αν πρόκειται για ένα email που ακόμα δεν έστειλες, για ένα βιβλίο που έχεις αφήσει μισό, για μια ταινία/σειρά που δεν είδες ή για ένα άρθρο που έχεις αποθηκεύσει αλλά δε διάβασες ακόμα, ήρθε η ώρα. Στείλε το email, διάβασε το βιβλίο ή το άρθρο, ξεκίνα τη σειρά ή δες την ταινία. Ορίστε! Πιο ευχάριστο αυτό από το πρώτο, συμφωνώ!

 

3. Ταβανοθεραπεία.

Τη συνιστούν κι οι ψυχολόγοι. Έλα παραδέξου το. Πόσες φορές θέλησες να κλειδωθείς στο σπίτι σου και να μην επικοινωνείς με κανέναν; Πόσες οι φορές που είχες ανάγκη από λίγη ησυχία και απομόνωση; Ορίστε, θα σου ξαναπώ. Άραξε σε καναπέ ή και κρεβάτι και απόλαυσε αυτό που τόσο επιθυμούσες αλλά δεν το επέτρεπε η καθημερινότητα.

 

Ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, μείνε σπίτι και προφυλάξου.

Όπως λένε κι οι ειδικοί, δύο εβδομάδες αξίζουν όλη σου τη ζωή.