Δεν είναι και τόσο κακό το να μένεις σπίτι, τελικά!

Δεν είναι και τόσο κακό το να μένεις σπίτι, τελικά!

Ημέρες καραντίνας: ένα κοινό στοιχείο που ενώνει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και πολλές άλλες χώρες ακόμη.

Αρχικά μην πανικοβάλλεσαι! Δεν είναι και τόσο κακό το σπίτι, σκέψου πόσο κόπο έκανες να το φτιάξεις! Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να το ευχαριστηθείς και κανείς δεν μπορεί να σε αποσπάσει απ’ αυτό.

Έχεις αναρωτηθεί πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις τώρα που δε δουλεύεις; Που δεν έχεις εξωτερικές δουλειές; Γκρίνια βρε Έλληνά μου τότε που δεν μπορούσες να απολαύσεις το σπίτι σου γκρίνια και τώρα που μπορείς; Δεν ευχαριστιέσαι με τίποτα βρε αδερφάκι μου!

Πάμε τώρα να σου δώσω ιδέες που ίσως και να μην έχεις σκεφτεί.

Ήρθε η ώρα για αλλαγές! Μήπως να ξεσκαρτάρεις άχρηστα πράγματα που απλά βαραίνουν το σπίτι σου; Να ελαφρύνεις την γκαρνταρόμπα σου που αν ψάξω καλά μπορεί να βρω και τα βρεφικά σου ρούχα;!; Εσείς ωραίες μου γυναίκες τόσα καλλυντικά, πράιμερ, το τυχερό το κραγιόν που ‘χεις απ τους Ολυμπιακούς του 2000, τη μάσκαρα που ’χες πάρει την πρώτη σου δουλειά είστε σίγουρες ότι σας είναι απαραίτητα;

Α! Και μην ακούσω φθηνές δικαιολογίες, τύπου δεν πετάω ρούχα είναι κρίμα! Ξέρεις πόσοι άνθρωποι μπορεί να βρουν τα ρούχα σου ως θησαυρό; Να, λοιπόν, μαζί με την καραντίνα σου βοηθάς κ ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Μα πόσο καλό θα μας κάνει τελικά αυτός ο εγκλεισμός;

Πίσω πάλι στα δικά μας.

Βρε συ ξέρεις ότι μέσα σου μπορείς να κρύβεις έναν μικρό μάστερ σεφ; Άντε και του χρόνου μπορεί και να σε δούμε στον διαγωνισμό! Τι έχεις νεύρα λόγω της κλεισούρας; Να λοιπόν που μπορείς να ξεσπάσεις στα κατσαρολικά σου. Δε χρειάζεσαι πολλά πράγματα. Η φαντασία σου είναι αρκετή ώστε να δημιουργήσει ένα σπέσιαλ πιάτο. Ελπίζω να φυλάξεις και σε μένα κάτι που σου δίνω τόση ώρα ιδέες, μην είσαι και μονοφαγάς!

Συνεχίζουμε και πάμε στη μουσική μας. Δεν ντρέπεσαι να μην ξέρεις τα χιτ του μήνα; Για ενημερώσου σε παρακαλώ πολύ και διασκέδασέ το με την οικογένειά σου ή τους φίλους σου -με βιντεοκλήση τους φίλους-  παίζοντας παντομίμα. Είμαι σίγουρη θα τους νικήσεις.

Τι πιο όμορφο απ’ την οικογενειακή θαλπωρή με ταινία στο καναπέ και ποπ κορν; Πόσο καιρό είχες να το κάνεις αυτό που σε έπνιγαν οι δουλειές και το άγχος; Ήρθε η ώρα να το χαρείς.

Μα το σημαντικότερο απ’ όλα φίλοι μου είναι να κάτσουμε να τα πούμε και λίγο με τον εαυτό μας, είμαστε ευχαριστημένοι; Τι δε μας αρέσει; Χειριστήκαμε κάτι λάθος που ίσως να μπορούμε να το διορθώσουμε; Να ζητήσουμε κάποιο συγγνώμη ίσως από κάποιον αγαπημένο μας, που τον στενοχώρησε η συμπεριφορά μας; Μα μην ξεχάσουμε να μας επιβραβεύσουμε όμως για όλα αυτά που έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής!

Ελάτε, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου τελικά, έτσι; Απολαύστε το. Είμαστε αλυσίδα και δεν πρέπει να τη σπάσουμε για το καλό όλων μας.