Η συνταγή της ημέρας: Χταποδάκι με φάβα

Η συνταγή της ημέρας: Χταποδάκι με φάβα

Μια   πεντανόστιμη, νηστίσιμη συνταγή που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας, χταποδάκι με φάβα, φιλοξενεί σήμερα το ewoman.

Υλικά:
Χταπόδι περίπου ένα κιλό
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια του τσαγιού φάβα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 φλιτζάνια του τσαγιού λευκό κρασί
Λίγο αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το χταπόδι μαζί με το λευκό κρασί μέχρι να μαλακώσει. Το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το σοτάρουμε με μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Έπειτα, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, σε μικρό τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Έπειτα, πλένουμε καλά τη φάβα, τη βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε άφθονο νερό τόσο ώστε να τη σκεπάζει. Την αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά χωρίς να την ανακατεύουμε, ξαφρίζοντας συχνά. Ύστερα από 30 λεπτά βρασίματος προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα κρεμμύδια μαζί με το λαδάκι στο οποίο τα σοτάραμε.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη φάβα στη φωτιά για αλλά 15 λεπτά. Πριν πιεί όλο το νερό, την πολτοποιούμε κάνοντάς την πουρέ. Τέλος, σερβίρουμε τη φάβα και από πάνω το χταποδάκι μας.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη  !!!