3 Diy μάσκες που πρέπει να δοκιμάσεις στην καραντίνα

3 Diy μάσκες που πρέπει να δοκιμάσεις στην καραντίνα(pixabay)

Θυμάστε που λέγαμε όλες πως δεν έχουμε λίγο χρόνο να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας;

Θυμάστε που γκρινιάζαμε πως είναι τόσο εύκολα και γρήγορα τα βήματα αλλά μας είχε ρουφήξει η καθημερινότητα και δεν ξεκουνιόμαστε.

Η καραντίνα, είναι ευκαιρία για περιποίηση.

Εγώ, η φίλη σας η beauty editor, τρομάρα μου, θα σας έχω κάθε εβδομάδα ένα άρθρο με τις πιο δραστικές, εύκολες και γρήγορες μάσκες ομορφιάς. Για μαλλιά και πρόσωπο, εννοείται.

Και μη μου πείτε, πάλι, που χρόνος, γιατί δικαιολογίες τέλος!

1. Μάσκα για ατίθασα και ταλαιπωρημένα μαλλιά με μέλι και λάδι.

Ελαιόλαδο και μέλι υπάρχει σε όλα τα ντουλάπια και θα χρειαστείτε μόλις δύο κουταλιές από το καθένα. Θα τα ανακατέψετε και θα απλώσετε το μείγμα στις άκρες των μαλλιών σας όπου εντοπίζεται και το πρόβλημα. Θα έχετε ζεστάνει μια πετσέτα (η θερμότητα βοηθά τα συστατικά να εισχωρήσουν στην τρίχα) και θα τυλίξετε τα μαλλιά. Ο χρόνος που θα μείνετε με τη μάσκα είναι στο χέρι σας. Μπορείτε από 20 λεπτά το λιγότερο έως και την επόμενη μέρα το πρωί. Εγώ προσωπικά, δεν έχω δοκιμάσει να κοιμηθώ με αυτή αλλά την έχω αφήσει έως και 2 ώρες. Οι καλλυντικές ιδιότητες του ελαιόλαδου είναι γνωστές σε όλες. Θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος τη τρίχα. Το μέλι έχει επίσης τις ίδιες ιδιότητες συν ότι εξουδετερώνει την τριχόπτωση και την πιτυρίδα χαρίζοντας υπέροχη λάμψη στα μαλλιά σας.

2. Μάσκα για λιπαρά μαλλιά με λάδι και λεμόνι.

Δύο κουταλιές χυμό λεμόνι και δύο κουταλιές ελαιόλαδο, είναι σωτήριες για όσες από εσάς βασανίζεστε από λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Ανακατεύετε και απλώνετε το μείγμα στη ρίζα. Αφήνετε έως και 20 λεπτά αφού πάλι έχετε ακολουθήσει τη διαδικασία με τη ζέστη πετσέτα. Το λεμόνι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στον βαθύ καθαρισμό της τρίχας και έτσι στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας.

3. Μάσκα για αποτοξίνωση προσώπου με λεμόνι και μέλι.

Δύο κουταλιές από το καθένα και 20 λεπτά από τον χρόνο σας. Ανακατεύετε το μείγμα και το απλώνετε στο πρόσωπο. Οι ενυδατικές ιδιότητες του μελιού και οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του λεμονιού είναι ο καλύτερος συνδυασμός για την άμεση αποτοξίνωση και ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

*Για κάθε μία ισχύει το γνωστό 2 φορές την εβδομάδα! 

Αυτές οι αποκαλύψεις για σήμερα.

Την επόμενη Πέμπτη άλλες τρεις. Και μην ξεχνάτε, περιμένω εντυπώσεις!