Το φαγητό δεν έχει θέση στα σκουπίδια

Το φαγητό δεν έχει θέση στα σκουπίδια (pixabay)

Είναι δυνατόν να πετάμε σχεδόν το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων στα σκουπίδια ενώ 900 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποσιτίζονται;

Δυστυχώς είναι! 

Μήπως τώρα που έχουμε περισσότερο διαθέσιμο χρόνο, να ασχοληθούμε και λίγο παραπάνω με το τι συμβαίνει γύρω μας και να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε;

Αντί να πετάξουμε το φαγητό στα σκουπίδια , μπορούμε να το προσφέρουμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Διάφορες οργανώσεις σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με αυτό το τεράστιο περιβαντολλογικό, οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα. Μία από αυτές είναι το «Μπορούμε» .

Το «Μπορούμε» είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων», καθημερινά, σώζουνε φαγητό και τρόφιμα από όλους τους πιθανούς δωρητές και το προσφέρουνε, μέσω κοινωφελών φορέων, στους ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια. 

Με αυτόν τον τρόπο μειώνουνε την περιβαλλοντική επιβάρυνση και παράλληλα στηρίζουμε επισιτιστικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Όπως αναφέρουν σχετικά: «Όραμα μας είναι η ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.»

Προσεγγίζουνε συνολικά το φαινόμενο της σπατάλης φαγητού μέσω:

-του ενημερωτικού προγράμματος «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη»

-του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο»

-του προγράμματος διάσωσης περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής «Μπορούμε στο Χωράφι»

-του προγράμματος διάσωσης προϊόντων από λαϊκές αγορές «Μπορούμε στη Λαϊκή»

-του εθελοντικού προγράμματος ενημέρωσης δυνητικών δωρητών τροφίμων «Μπορούμε στη Γειτονιά»

Με το πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια» στηρίζουνε άμεσα, αξιοπρεπώς και με διαφάνεια τους συνανθρώπους μας με την μεγαλύτερη διατροφική ανάγκη.  

Σήμερα όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες αρκεί να ενεργοποιηθούμε!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.boroume.gr ή στο τηλέφωνο 210 3237805