Kid's Library: «Η Στέλλα και ο Γλάρος»

Kid's Library: «Η Στέλλα και ο Γλάρος»

«Η Στέλλα και ο Γλάρος» -  Georgia Stevens, Izzy Burton ( Εκδ. Βιβλιοσκόπιο )  είναι ένα βιβλίο που νομίζω όλοι πρέπει να έχουμε στις βιβλιοθήκες μας, ειδικά τώρα που είδαμε πως το περιβάλλον "ανασαίνει" χωρίς εμάς.

Η Στέλλα, περνάει τις καλοκαιρινές της διακοπές στο σπίτι της γιαγιάς της κι εκεί έχει για παρέα έναν μικρό γλάρο που κάθε μέρα της φέρνει μικρούς θησαυρούς. Κάποια στιγμή, όμως, ο γλάρος, αρχίζει να φέρνει σκουπίδια αντί για θησαυρούς, δεν βρίσκει τίποτε άλλο. Και μια μέρα, αρρωσταίνει βαριά από τα πλαστικά σκουπίδια που τρώει στην παραλία της πόλης του. Θα μπορέσει η Στέλλα να τον σώσει και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της πόλης της για να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος; 

Η εικονογράφηση μαγική, με κρυμμένες λεπτομέρειες και με μια ολόκληρη ιστορία από πίσω, όπως θα έπρεπε να είναι κάθε καλό παιδικό βιβλίο.

g

Στο τέλος, υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε το περιβάλλον και αληθινές ιστορίες παιδιών που βοήθησαν να ευαισθητοποιούν οι άνθρωποι στο θέμα της οικολογικής καταστροφής.

gf

Ιδανικό και για παιδιά που μόλις αρχίζουν να διαβάζουν, μιας και έχει μεγάλα γράμματα και λίγα σε κάθε σελίδα!

Ηλικίες 4+ και μπορείτε να το βρείτε εδώ

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη είναι παιδαγωγός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, δημιουργός και διαχειρίστρια της ομάδας Παιδικό βιβλίο-Προτάσεις.