Προτεραιότητά μας είναι η ευτυχία σας, όχι οι Πανελλήνιες

Προτεραιότητα μας είναι η ευτυχία σας, όχι οι Πανελλήνιες

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι προ των πυλών και οι υποψήφιοι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με την πιο κρίσιμη δοκιμασία της σχολικής τους ζωής.

Έχουν ειπωθεί πολλά κι έχουν γραφτεί άλλα τόσα για τη γνωστική εξάντληση, την ψυχολογική πίεση και την οικονομική αφαίμαξη της οικογένειας που ασκεί ο θεσμός των Πανελληνίων, έτσι όπως λειτουργεί. Ας μην τα επαναλάβουμε.

Αυτό που έχει σημασία και πρέπει να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά είναι πως προτεραιότητα μας, προτεραιότητα των γονιών τους είναι η ευτυχία τους.

Καμία επιτυχία στις Πανελλήνιες δεν μπορεί να την εγγυηθεί και να τη διασφαλίσει.

Η αποφοίτηση από το Λύκειο ανοίγει έναν νέο κύκλο στη ζωή τους ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Έναν κύκλο γεμάτο καινούρια όνειρα, νέους στόχους, νέες φιλίες, νέες επιτυχίες.

Αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής όμως είναι οι απογοητεύσεις, τα προβλήματα, οι δυσάρεστες ανατροπές. Το γνωρίζουμε πολύ καλά εμείς οι μεγάλοι. Δε θα μπορέσουν να τα αποφεύγουν όλα αυτά τα παιδιά μας, γι’ αυτό και έγνοια μας είναι να περάσουν τις δυσκολίες όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Παιδιά, η επιτυχία στις Πανελλήνιες δεν εγγυάται την ευτυχία σας.

Αυτό για το οποίο προσευχόμαστε και ονειρευόμαστε για σας είναι να είστε υγιή και καλότυχα.

Να πατήσετε τα πόδια σας αποφασιστικά και σταθερά στο προσωπικό σας μονοπάτι. Να τιμήσετε τις αξίες με τις οποίες σας μεγαλώσαμε.

Να προστατέψετε την ανθρωπιά με  την οποία έχουμε μπολιάσει την καρδιά σας.

Να σταθούν στο πλευρό σας άνθρωποι που θα σας αγαπούν, θα σας νοιάζονται και θα νιώθουν τυχεροί που σας έχουν στη ζωή τους.

Έχετε κουραστεί, το ξέρουμε. Η καραντίνα σας στέρησε στιγμές που τις είχατε ανάγκη για να φτιάξει η ψυχολογία σας, να βρεθείτε με τους φίλους σας, να γελάσετε και να αγκαλιαστείτε. Η εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση ίσως να μη σας υποστήριξε σωστά και να σας δημιούργησε περισσότερο άγχος και ανασφάλεια.

Είστε, όμως, στη τελική ευθεία. Είστε οι πιο γενναίοι μαχητές στα μάτια μας και είμαστε περήφανοι για σας.

Να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στις δυνατότητές σας. Θα τα καταφέρετε!

Και να θυμάστε πως εμείς οι γονείς σας θέλουμε για σας το καλύτερο, αυτό που θα σας κάνει ευτυχισμένα στη ζωή σας! Αυτή είναι η προτεραιότητά μας, ανεξάρτητα από μια επιτυχία ή αποτυχία στις Πανελλήνιες.

Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα πάνω σας μαζί με τη δική μας την αγάπη.

Καλή επιτυχία!